חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
✦ בשל עומס ייתכן וזמני המשלוחים יתארכו עד 7 ימי עסקים ✦
✦ בשל עומס ייתכן וזמני המשלוחים יתארכו עד 7 ימי עסקים ✦

איך אפשר לחזק את המערכת החיסונית ולמנוע וירוסים?

מהי המערכת החיסונית? מה ניתן לעשות לחיזוק המערכת החיסונית?

ד”ר יגאל בלום,
סגן נשיא R&D ומדען ראשי באמורפיקל

חיזוק המערכת החיסונית קשור במספר היבטים של תחומי החיים. כשמדברים על המערכת החיסונית מיד עולה אסוציאציה הקשורה לחיסונים הניתנים נגד מחלות. קיימים מגוון חיסונים שמטרתם לחסן את גופנו מפני מחלות. אולם קיימות דרכים נוספות לחיזוק המערכת החיסונית שכל אדם יכול לאמץ בחיי היומיום ובכך לשמור על בריאותו.

מהי המערכת החיסונית?

מערכת החיסון, כשמה כן היא, “מערכת” – ולא יישות אחת. מדובר במערכת מורכבת, בה נדרשים איזון והרמוניה על-מנת לתפקד כהלכה. תפקידה העיקרי של המערכת הוא הגנה על גופנו מפני אורגניזמים הגורמים למחלות כגון חיידקים ווירוסים.

וירוס הינו גורם זיהומי, המשוכפל אך ורק בתוך תאים חיים של אורגניזם. חוסנה של המערכת הוא קריטי ליכולתה להתמודד ולמנוע את התפתחות הזיהום. זוהי סיבה עיקרית לכך שסטטיסטית, מרבית חולי הקורונה הקשים והנפטרים מהמחלה הם באוכלוסיית הגיל הגבוה ואנשים עם מחלות רקע, המאופיינים במערכת אימיונולוגית (חיסונית) ירודה. לאורך חיינו, מגיל הילדות, אנו נחשפים לוירוסים וחיידקים, וככל שהמערכת החיסונית יודעת להילחם בגורמים אלו, היא גם “זוכרת” אותם ומגינה על הגוף במידה והם תוקפים אותו שוב. מנגנון זה של הזיכרון החיסוני נקרא “מערכת החיסון הספציפית”. המערכת “הלא ספציפית” מורכבת ברובה מתאי הדם הלבנים והיא עובדת באופן זהה אצל כל בני האדם.

ניהול אורח חיים בריא הוא הדבר המומלץ ביותר לחיזוק המערכת החיסונית

לא קיימים מחקרים מדעים שהוכיחו שקיים איזה שהוא חומר שיכול לחזק את המערכת החיסונית. זאת משום שחיזוק המערכת החיסונית פירושה ייצור מוגבר של תאים תוקפים, אך לא קיימת דרך למדוד זאת. לעומת זאת, כן הוכח שעם העלייה בגיל חלה ירידה בייצור תאי T (תאים תוקפים של המערכת החיסונית), כחלק מתהליך ההזדקנות. לכן, ניתן להסיק שעל מנת לשמור על מערכת חיסונית חזקה עלינו לנקות בפעולות שיעכבו את תהליך ההזדקנות. פעולות אלו הינן פשוטות מאד לביצוע והן תתרומנה רבות לשמירה על אורח חיים בריא:

1. ביצוע פעילות ספורטיבית באופן קבוע

שמירה על כושר גופני וביצוע פעילות גופנית על בסיס קבוע, מחזק את השלד והשרירים, תורם לזרימת הדם ומשפר את מצב הרוח.

2. שמירה על משקל מתאים לגובה

ידוע כי עלייה במשקל גורמת לנוכחות חומרים שאינם בריאים לגוף כמו שומנים ועודף כולסטרול. על מנת לסייע לחיזוק מערכת החיסון יש לשמור על משקל התואם לגובה ובכך לשמור על איזון של הרכב הגוף.

3. תזונה מאוזנת

תזונה עטירת ירקות ופירות תסייע לחיזוק המערכת החיסונית בצריכה של ויטמינים ומינרלים וחומרי מזון בריאים.

4. הימנעות מעישון

עישון מסכן את הבריאות ומכניס לגופנו גזים רעילים המפרים את האיזון של בריאותנו.

5. שינה מספקת

על מנת לאפשר לגוף להתאושש מפעילויותיו היומיומית ובכך לגרום לחידוש תאים, יש להקפיד על שעות שינה מספקות.

6. שמירה על ניקיון

הקפדה על הגיינה וניקיון תתרום רבות למניעת כניסת וירוסים וחיידקים לגוף. שטיפת ידיים לאחר עשיית צרכים, שטיפת ידיים לאחר ביקור במקומות ציבורים ועוד.

7. מזעור מתח נפשי


הקשר בין גוף לנפש ידוע היום בקרב קהילת הרופאים הקונבנציונאליים. מחלות אוטאימוניות רבות (מחלות שבהן הגוף תוקף את עצמו) כבר מקושרות בימינו למתח נפשי. יש להקפיד ככל הניתן על שלווה ורוגע במהלך חיינו.

תזונה ותוספי תזונה עשויים גם הם לסייע בחיזוק המערכת החיסונית

ככל שאנו מתבגרים, יכולת התגובה החיסונית של גופנו הולכת ומצטמצמת. מחקרים רבים מוכיחים כי מבוגרים מעל לגיל 65 נוטים לחלות במחלות זיהומיות בהשוואה לאנשים צעירים. מדענים סבורים כי הסיכון המוגבר למחלות בקרב קבוצות גילאים אלו, קשור לירידה בתאי ה-T – שתפקידם להילחם בזיהומים.

מחקרים רבים מצביעים על קשר בין תזונה בריאה ומאוזנת, הכוללת לעיתים גם תוספי תזונה, לבין מערכת חיסונית חזקה יותר, בעיקר בקרב אנשים מבוגרים.

יכולת התגובה החיסונית הולכת ופוחתת עם הגיל

קלציום קרבונט אמורפי (ACC) –  האם הסידן האמורפי יכול לסייע במניעת מחלות ווירוסים?

בגוף האדם יש בין 1 לבין 2 ק”ג של אטומי סידן, וזוהי כמות גדולה יותר באופן משמעותי מכל שאר האטומים האי-אורגניים המצויים בגופנו. הסידן הכרחי לבניית העצמות והשיניים, יוני הסידן חיוניים לתפעולם התקין של כל התאים בגופנו. זה כולל גם את היכולות של המערכת האימונולוגית להתמודד עם מחלות זיהומיות ומחלות בכלל.

במערכת החיסונית ישנו תפקיד חשוב לתאי T ציטוטוקסיים (Tc), ההורגים תאים הנגועים בנגיפים (וירוסים). תאים אלו  הם חלק ממנגנון ההגנה של הגוף מפני וירוסים. במחקרים פרה-קליניים שערכה חברתנו נבדק כיצד הקלציום קרבונט האמורפי (ACC) משפיע על מערכת החיסון. בניסוי אחד היו שתי קבוצות של עכברים בריאים: קבוצת ניסוי אחת קיבלה קלציום קרבונט אמורפי (ACC), וקבוצת הביקורת קיבלה תמיסה פיזיולוגית. תוצאות המחקר הראו כי לקבוצה אשר קיבלה ACC, היו יותר תאי T ציטוטוקסיים בהשוואה לקבוצת הביקורת. כמו כן, בקבוצת הניסוי נצפתה רמת נמוכה יותר של PD-L1 (סוג של חלבון).

ניסוי נוסף בוצע שהחל באמצע ינואר 2020 במעבדות של חברה אמריקאית בארה”ב, הראה כי תאי T (לימפוציטים) בתרבית גדלו מהר יותר בנוכחות ACC. באמצעות הגדלת הכמות של התאים הללו, ניתן לסייע למערכת החיסונית להילחם בוירוסים (זיהומים נגיפיים).

ניסוי זה הוא עדות נוספת לתרומת ה-ACC לחיזוק המערכת החיסונית.

אמורפיקל פיתחה סינתזה ייחודית לייצור קלציום קרבונט אמורפי (ACC) המורכב מחלקיקי ננו שהם הקטנים ביותר בשוק. מדובר בפרט משמעותי, כיוון שרובם המוחלט של תוספי הסידן עשוי מחלקיקים מיקרוניים (1 מיקרון = 1,000 ננומטר), וכולם, ללא יוצא מן הכלל – הם גבישיים.

שילוב שתי תכונות אלו מוביל לזמינות ביולוגית ומסיסות גבוהים הרבה יותר משל תוספי הסידן האחרים. הזמינות הביולוגית מתבטאת ברמת ספיגה גבוהה יותר של הקלציום במעיים (בממוצע פי 2 יותר מאשר תוספי קלציום שכיחים בשוק) ובתצפיות ביורפואיות ייחודיות שאינן צפויות מתוספי קלציום. חברת אמורפיקל מנהלת מחקר מדעי ורפואי לאימות והבנת תגליות חשובות אלו ולפיתוח מוצרים ביורפואיים מתקדמים על בסיס המחקרים וניסויים קליניים.

שתפו:

Facebook
Twitter
LinkedIn

למידע נוסף ולהזמנות צרו קשר:

מאמרים נוספים

אוסטאופורוזיס תזונה

אוסטאופורוזיס תזונה – המלצות תזונתיות להתמודדות עם המחלה

אוסטאוארטריטיס

אוסטאוארטריטיס – כל מה שכדאי לדעת

אוסטאוארטריטיס היא דלקת מפרקים ניוונית הנפוצה והאגרסיבית ביותר. בכתבה הבא נסקור תסמינים ודרכי טיפול אשר יסייעו לכם במידה ואתם סובלים מהמחלה.
שיפור בצפיפות העצם

האם אפשר לשפר צפיפות עצם? הוכחה מחקרית

במחקר כפול סמיות ייחודי שכלל 35 נשים הסובלות מאוסטאופניה, נצפו תוצאות מובהקות שהראו שיפור בצפיפות העצם וכן עדויות ביולוגיות למניעת דלדול עצם אצל נשים שצרכו 400 מ”ג סידן ננו אמורפי ביום (שתי קפליות דנסיטי של 200 מ”ג).
מזונות עשירים בסידן

39 מזונות עשירים בסידן שכדאי להכיר (וגם לצרוך)

מהם המזונות העשירים בסידן מקבוצות מוצרי החלב והירקות? מהן “פצצות הסידן”? וגם: טיפים להורים שביניכם.
קרבונט

כל מה שרציתם לדעת על קרבונט: מדריך פשוט

האם אי פעם תהיתם מניין נוצרים הגזים במשקאות המוגזים שלכם או על איך אבקת האפייה עובדת? זה קרבונט! במאמר זה, נסביר על הקרבונט בצורה קלה ומהנה ויש גם הפתעה: איך קרבונט קשור למנגנון האנטי דלקתי של הגוף שלנו. 
קרוהן ותזונה

קרוהן ותזונה – כיצד תזונה מותאמת מסייעת לחולי קרוהן

במאמר הבא נסקור מהם המזונות המומלצים לחולים במחלת הקרוהן והאם שינוי תזונתי יכול לסייע בהפחתת תסמיני הדלקת. בנוסף – גישות תזונה שונות ופיתוח מדעי פורץ דרך. כנסו לקרוא.
מחקר חולי קרוהן סורוקה

גיוס חולי קרוהן למחקר קליני בבית החולים סורוקה

חולי קרוהן? המכון לגסטרואונקולוגיה, בית החולים סורוקה מגייס מתנדבים חולי קרוהן בינוניים וקשים לניסוי רפואי. טיפול בסידן קרבונט אמורפי לשיפור במצבם של חולי קרוהן בינוניים וקשים.
קרוהן והריון

מחלת קרוהן והריון – כל מה שחשוב לדעת

במאמר זה נתעמק בקשר המורכב בין מחלת קרוהן והריון. נדבר על ההשלכות העמוקות שעלולות להיות למחלה על פוריות האישה. מאמר זה נועד לסייע לנשים חולות קרוהן עם האתגרים והשיקולים העומדים בפניהן לקראת ההריון, וכיצד להיערך לקראתו בעקבות המחלה. 
מנופאוזה

מנופאוזה – תופעות גיל המעבר ודרכי טיפול

תופעות גיל המעבר יכולות להיות מטרידות ולהפריע לשגרת החיים. רוב הנשים יסבלו בעיקר מגלי חום ומאי סדירות במחזור. במאמר זה מידע חשוב על גיל המעבר שבאמצעותו תוכלי ללמוד כיצד להיערך אליו נכון. דרכי טיפול מומלצות, ומה הסכנה הכי גדולה שגיל המעבר מביא עימו. 
סידן אמורפי מחקר

אמורפיקל – רשימת המחקרים המלאה בהשתתפות החברה

במאמר זה תוכלו למצוא קישורים לכל המחקרים של אמורפיקל שפורסמו בשנים האחרונות החל מהוכחת הספיגה המוגברת של סידן קרבונט אמורפי וכן מחקרים שבוצעו בתחום העצם, אוסטאופורוזיס, הסרטן, החלל, קורונה, הפריה חוץ גופית ועוד
דילוג לתוכן