משלוח חינם - בהזמנת 2 מוצרים ומעלה

למי מומלץ תוספי סידן? ואיזה סידן נספג הכי טוב?

מהי חשיבות הסידן בשלבי החיים השונים? מה פוגע בספיגת הסידן? ומתי כדאי לשמור באופן קפדני על צריכה מספקת של סידן?

רבות נאמר ונכתב על חשיבותו של הסידן לגופנו בכלל ולבריאות העצמות בפרט. מתוך כך עולה השאלה: “איזה סידן נספג הכי טוב?”. הדרך הראשונה והמקובלת לצריכת סידן היא תזונה בריאה ומאוזנת. חשוב לדעת כי לא כל הסידן שמקורו במזון נספג בגופנו – דבר המשתנה בין סוגי המזונות השונים – ולכן לעיתים רבות עולה הצורך בנטילת תוספי סידן. אז מי צריך הכי הרבה סידן? מה פוגע בספיגת הסידן? אילו סוגי תוספי סידן קיימים בשוק?  ואיזה סידן נספג הכי טוב?

תוספי סידן – חשיבות הסידן בשלבי החיים השונים

כמות הסידן היומית המומלצת משתנה בהתאם לשלבי החיים השונים: ילדים זקוקים לסידן לשם בניית עצמות חזקות, מבוגרים זקוקים לסידן לשם שמירה עליהן, ונשים בהיריון ומיניקות זקוקות לסידן לשם בריאותן שלהן, של העובר או של הרך הנולד. חשוב לדעת שגם צריכת סידן לקויה – אפילו בשלבים מוקדמים של החיים – עלולה להוביל לאוסטאופורוזיס וכתוצאה מכך להגביר את הסיכון לשברים, כאבים כרוניים ואובדן עצמאות תפקודית.

 למי עוד מומלץ לשקול שימוש בתוספי סידן? ומה פוגע בספיגת הסידן?

אנשים החולים במחלות עצם כמו רככת, אוסטאופורוזיס או אוסטאופניה, צריכים להקפיד ביתר-שאת על צריכת כמויות הסידן המומלצות ע”י משרד הבריאות. לאנשים אלו מסת עצם נמוכה או בריחת סידן, ומכאן עולה הצורך בתחזוקת משק הסידן בגוף ושמירה על הנורמה. במקרים כאלו גובר הצורך בשימוש בתוספי סידן.

להלן מצבים נוספים הדורשים תחזוקה קפדנית של משק הסידן בגוף:

  1. טבעונות: הדרישות התזונתיות לסידן מגיעות לרמה אליה קשה מאוד להגיע בהתבסס על תזונה מהצומח בלבד. המלצות מומחים הן להקפיד על צריכת מזון איכותי העשיר בויטמינים ומינרלים, ולהשלים את החסר באמצעות תוספי מזון.

    איזה סידן נספג הכי טוב
    הגעה לכמות הסידן המומלצת באמצעות ירקות בלבד אינה משימה פשוטה
  2. אי-סבילות ללקטוז: ריכוז הלקטוז הגבוה ביותר נמצא במוצרי חלב ובגלידות. הימנעות ממוצרים אלו עלולה להוביל לצריכה בלתי-מספקת של סידן, ומכאן עולה הסיכון למחלות עצם ולשברים.
  3. צריכה מופרזת של חלבון או נתרן: גורם לגוף להפריש יותר סידן בשתן.
  4. אוקסלט: נמצא במאכלים ובמשקאות כדוגמת תרד, פירות יער, שוקולד ותה. האוקסלט נקשר לסידן ומגביר את בריחתו באמצעות הפרשת צואה.
  5. זרחן: נמצא במזונות מעובדים רבים וגם בשקדים, אגוזים וכ’ו.
  6. מחלות מעי: גורמות לגוף להפחית ביכולת ספיגת הסידן.

כדי לדעת איזה סידן נספג הכי טוב – צריך להכיר את סוגי תוספי סידן שונים

תוספי סידן מורכבים ממספר סוגים שונים של תרכובות. כל אחת מתרכובות אלו מכילה כמויות שונות של הסידן המינרלי, המכונה גם “סידן יסודי”. שתי הצורות העיקריות של תוספי סידן הם קלציום קרבונט וקלציום ציטראט: ספיגת הקרבונט דומה לזו של צריכת סידן מחלב, אך הוא עלול לגרום לתופעות לוואי כמו גזים, עצירות או כאבי בטן. לעומתו, סידן הציטראט נספג
טוב יותר ואף גורם לפחות תופעות לוואי. סידן קרבונט מכיל כ-40% סידן ורצוי לקחת אותו עם האוכל, וסידן ציטראט מכיל כ-21% סידן, וניתן לקחת אותו גם ללא אוכל.

אז הגיע הזמן להכריע: איזה סידן נספג הכי טוב? וגם: טיפים לבחירת תוסף הסידן שלכם

מעבר לשאלה איזה תוסף סידן נספג הכי טוב, כדאי שתשאלו את עצמכם, את הרוקח או את הרופא שלכם עוד מספר שאלות:

  1. מהי כמות הסידן: הסידן היסודי הוא משתנה המפתח, כיוון שמדובר בכמות הסידן בפועל הקיימת בתוסף – אותו גופנו צריך על-מנת לבנות עצמות בריאות יותר. ואם אין לכם ממש רצון להתעמק בדברים ולבדוק את כמות הסידן היסודי, כדאי לפחות שתדעו איזה סידן נספג הכי טוב.
  2. האם קיימת אינטראקציה עם תרופות: במידה ואתם לוקחים תרופות, ייתכן כי תצטרכו ליטול את תוסף הסידן יחד עם הארוחות או ביניהן – ובהפרש של מספר שעות מנטילת התרופה. מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע כמו רופא או רוקח.
  3. מהן צורות הנטילה האפשריות של תוספי סידן: במידה ואתם מתקשים בבליעת כדורים, ייתכן שתצטרכו לכתוש –ולכן כדאי לברר שמדובר בכמוסה (קפסולה).
  4. מהי רמת הספיגה: הגיעה העת לקבלת מענה לשאלה איזה סידן נספג הכי טוב. התשובה לכך היא פשוטה: הסידן האמורפי, הידוע בשם דנסיטי, הוא תוסף הסידן שנספג הכי טוב. עד כמה הוא נספג טוב יותר מתוספי הסידן האחרים? במחקר שערך פרופסור נחום וייסמן בביה”ח איכילוב, נמצא כי הסידן האמורפי נספג פי 2 עד פי 4.6 ביחס לקלציום קרבונט גבישי. אז בגלל שרמת הספיגה משמשת גם היא גורם מפתח בכל הקשור ליעילות הסידן – אין הרבה מה להתלבט בעניין. לקוחות רבים מעידים על שיפור באיכות חייהם בעקבות נטילת הסידן האמורפי.

שתפו:

Facebook
Twitter
LinkedIn

למידע נוסף ולהזמנות צרו קשר:

מאמרים נוספים

כאבי ברכיים

כאבי ברכיים: המדריך השלם לאבחון, טיפול ומניעה

כאבי ברכיים הם תופעה נפוצה המשפיעה על מיליוני אנשים בישראל וברחבי העולם כולו. מדובר בכאב המופיע במפרק הברך או סביבו, והוא עלול להיות חד או כרוני, קל או חמור, ולהשפיע על איכות החיים באופן משמעותי. במיוחד עבור אנשים העוסקים בספורט או מתאמנים באופן קבוע.
מגנזיום

אמורפיקל – רשימת המאמרים המלאה בהשתתפות החברה

רשימת המאמרים המלאה שפורסמו בכתבי עת בינלאומיים בהשתתפות חברת אמורפיקל

יוסי בן מתארח אצל יעל גולדמן בתוכנית הלייף סטייל

יוסי בן, המנכ”ל והיזם של חברת אמורפיקל, מפתחת מוצרי אמורפיקיור מסביר מדוע חשוב לכל אחד לצרוך תוסף מגנזיום ומה היחודיות של המוצרים של החברה.
מזונות עשירים בסידן

אוסטאופורוזיס תזונה – המלצות תזונתיות להתמודדות עם המחלה

אוסטאוארטריטיס

אוסטאוארטריטיס – כל מה שכדאי לדעת

אוסטאוארטריטיס היא דלקת מפרקים ניוונית הנפוצה והאגרסיבית ביותר. בכתבה הבא נסקור תסמינים ודרכי טיפול אשר יסייעו לכם במידה ואתם סובלים מהמחלה.

האם אפשר לשפר צפיפות עצם? הוכחה מחקרית

במחקר כפול סמיות ייחודי שכלל 35 נשים הסובלות מאוסטאופניה, נצפו תוצאות מובהקות שהראו שיפור בצפיפות העצם וכן עדויות ביולוגיות למניעת דלדול עצם אצל נשים שצרכו 400 מ”ג סידן ננו אמורפי ביום (שתי קפליות דנסיטי של 200 מ”ג).
מזונות עשירים בסידן

39 מזונות עשירים בסידן שכדאי להכיר (וגם לצרוך)

מהם המזונות העשירים בסידן מקבוצות מוצרי החלב והירקות? מהן “פצצות הסידן”? וגם: טיפים להורים שביניכם.
קרבונט

כל מה שרציתם לדעת על קרבונט: מדריך פשוט

האם אי פעם תהיתם מניין נוצרים הגזים במשקאות המוגזים שלכם או על איך אבקת האפייה עובדת? זה קרבונט! במאמר זה, נסביר על הקרבונט בצורה קלה ומהנה ויש גם הפתעה: איך קרבונט קשור למנגנון האנטי דלקתי של הגוף שלנו. 

קרוהן ותזונה – כיצד תזונה מותאמת מסייעת לחולי קרוהן

במאמר הבא נסקור מהם המזונות המומלצים לחולים במחלת הקרוהן והאם שינוי תזונתי יכול לסייע בהפחתת תסמיני הדלקת. בנוסף – גישות תזונה שונות ופיתוח מדעי פורץ דרך. כנסו לקרוא.
מחקר חולי קרוהן סורוקה

גיוס חולי קרוהן למחקר קליני בבית החולים סורוקה

חולי קרוהן? המכון לגסטרואונקולוגיה, בית החולים סורוקה מגייס מתנדבים חולי קרוהן בינוניים וקשים לניסוי רפואי. טיפול בסידן קרבונט אמורפי לשיפור במצבם של חולי קרוהן בינוניים וקשים.
דילוג לתוכן