מגיע לך משלוח חינם - מ2 מוצרים ומעלה

איך אסטרונאוטים ינצחו את האוסטיאופורוזיס בחלל?

תקציר הפוסט

בחודש יוני 2018 עלתה חללית מטען של נאס”א וביצעה לראשונה ניסוי עם הסידן האמורפי של דנסיטי. אחרי כמעט 50 שנה, לניסוי היה פוטנציאל לשנות את הדרך שבה יבצעו את הטיסות לחלל בעתיד, ואת ההשלכות שיהיו לאותן טיסות על גופם של האסטרונאוטים.

מהי מחלת האוסטיאופורוזיס?
אוסטיאופורוזיס היא מחלה המאופיינת על ידי כמות סידן נמוכה ושינוי במבנה העצם, הגורמים לירידה בצפיפות העצם. הביטוי השכיח והקשה של המחלה הוא שברים שיכולים להופיע כמעט בכל עצם בגוף, והאיברים הנפוצים יותר להיפגעות הם עמוד השדרה, ירכיים, צלעות ושורש כף היד. אוסטיאופורוזיס נקראת ‘המחלה השקטה’, מפני שבדרך כלל היא מתפתחת במשך שנים וללא סימנים.
אצל נשים קיימת שכיחות גבוהה יותר לאוסטיאופורוזיס – הסממנים מופיעים אצל 40% מהנשים לאחר גיל 50 – קרוב למחצית מהנשים בעולם(!).  בסביבות גיל 50, המחזור החודשי נפסק, ורמת האסטרוגן בדם יורדת משמעותית ואתו גם היכולת להמשיך ולבנות את העצמות.  כתוצאה מכך, שחיקת העצמות מהירה יותר וקיימת נטייה גדולה יותר לשברים.

איך אסטרונאוטים ינצחו את האוסטיאופורוזיס בחלל?

מדוע אסטרונאוטים סובלים מדלדול עצם/אוסטיאופורוזיס
?
עם תחילת עידן החלל במאה ה-20, אסטרונאוטים שנבדקו בחזרתם ממשימות בחלל החיצון, נמצאו סובלים מאוסטיאופורוזיס ורפיון שרירים מואץ – בעיקר באזור הגב התחתון, האגן והירכיים. בשל שחיקה זו, האסטרונאוטים שהיו בחלל עוברים תהליך התאוששות ארוך שנמשך בין 3 ל-4 שנים.
הסיבה המרכזית לכך שאסטרונאוטים סובלים מאוסטיאופורוזיס ורפיון שרירים, היא העובדה שבחלל אין כוח כבידה.
חוסר זה מגביר משמעותית את אובדן הסידן אצל האסטרונאוטים לרמה של בין 1%-2% בחודש. כלומר, הם עוברים כל הזמן תהליך של איבוד ושחיקת העצם, בשל הפגיעה בתפקוד התקין של הגוף בחלל ובשל אי היכולת שלהם  לבצע פעילות גופנית. ההשפעה על האסטרונאוטים כל כך חמורה, שבריחת הסידן הינה הסיבה המרכזית המגבילה את יכולתם לבצע משימות ארוכות טווח בחלל.
כעת, כמעט 50 שנה לאחר שהחלו לטוס לחלל, קיימת לראשונה אפשרות שניתן יהיה לעזור לאסטרונאוטים ע”י נטילת הסידן האמורפי.
מבדיקות שבוצעו בעבר הצלחנו להוכיח, שסידן אמורפי גרם לגידול תאים בצורה טובה ומהירה יותר, וכן לדיפרנציאציה (הכוונה) לתאי עצם,  של תאים אוסטואובלסטים, תאים אשר בונים את העצם, במאות אחוזים יותר מאשר סידן כלוריד קלאסי.  כחלק מתוכנית “רמון ספייסלאב” (בשיתוף קרן רמון ע”ש האסטרונאוט אילן רמון ואסף בנו, סוכנות החלל הישראלית, משרד  המדע והטכנולוגיה ומשרד החינוך), ובזכות תלמידי דקל וילנאי אורט במעלה אדומים, קיבלנו אישור לבצע ניסוי זה בחלל.

איך אסטרונאוטים ינצחו את האוסטיאופורוזיס בחלל?



מהו סידן אמורפי?

סידן אמורפי הוא פרי פיתוח ישראלי, שפותח בהשראת הסרטנים הכחולים. מדענים של חברת אמורפיקל גילו, שהסרטנים הכחולים, שחיים במים מתוקים דלי סידן, מסוגלים לשחזר את השלד החיצוני שלהם ב-3 ימים בלבד, לעומת סרטנים אחרים, להם נדרשים למעלה משלושה שבועות לשחזור השלד החיצוני.
שורה של מחקרים שנערכו קבעו, שתוספי הסידן הקלאסיים מספקים מאגר סידן לגוף, אך גם אם מאגר הסידן נספג כראוי במעי הוא אינו זמין לעצם, ולכן הם אינם תורמים לפתרון הבעיה. הסידן האמורפי, לעומתם, בונה את העצם ונספג במעי עד פי 4 יותר מסידן רגיל, מה שהופך אותו למאוד אפקטיבי במלחמה נגד האוסטיאופורוזיס.
DENSITY, הסידן הישראלי המתקדם בעולם שנספג בממוצע פי 2 ויותר, מומלץ לנשים מעל גיל 45 ולגברים בגיל המעבר למניעת אוסטיאופורוזיס ולעידוד בניית העצם.

שתפו:

Facebook
Twitter
LinkedIn

למידע נוסף ולהזמנות צרו קשר:

מאמרים נוספים

אוסטאופורוזיס בריאות השיניים

אוסטאופורוזיס ובריאות השיניים והחניכיים

אוסטאופורוזיס משפיעה לא רק על עצמות הגוף, אלא גם על בריאות הלסת והשיניים. ירידה בצפיפות עצם הלסת עלולה להוביל לאובדן שיניים ומחלות חניכיים. במאמר זה תגלו כיצד סידן קרבונט אמורפי יכול לתמוך בשמירה על מבנה הלסת והפה ולסייע במניעת הידרדרות.
מחלת קרוהן סידן אמורפי

מחלת קרוהן: תסמינים ודרכי טיפול חדשניות

איך סידן קרבונט אמורפי יכול לעזור לחולי קרוהן? המאמר בוחן את הקשר בין קרוהן למחסור בסידן, ומציג את pH גסטרילקס – תוסף חדשני שמסייע להפחתת דלקת, שיפור בספיגה וחזרה לשגרת חיים.
דנסיטי אוסאופורוזיס

היתרונות של סידן אמורפי בטיפול באוסטאופורוזיס

אוסטאופורוזיס היא מחלה המאופיינת בירידה בצפיפות העצם, מה שמגביר את הסיכון לשברים. המאמר מסביר מהי המחלה, מהם הגורמים לה וכיצד ניתן לטפל בה. בנוסף, נסקר ההבדל בין תוספי סידן מסורתיים לסידן אמורפי, תוך הצגת מחקרים מדעיים המדגישים את יתרונותיו בספיגה ובזמינות המינרלים.
מגנזיום

אמורפיקל – רשימת המאמרים המלאה בהשתתפות החברה

רשימת המאמרים המלאה שפורסמו בכתבי עת בינלאומיים בהשתתפות חברת אמורפיקל
היפופארתירואידיזם

אמורפיקל יוצאת לניסוי קליני פורץ דרך בחולי היפופארתירואידיזם באישור ותמיכת ה-FDA

הניסוי הקליני ייערך בשבעה מרכזים רפואיים מובילים בישראל ויכלול 81 מטופלים. מטרת המחקר היא לבחון את היעילות והבטיחות של AMOR-1
מדוע חסר מגנזיום במים בישראל

מדוע חסר מגנזיום במים בישראל ואיך זה משפיע על הבריאות שלך?

women in white lab coats and masks looking through a microscope

האם אפשר לשפר צפיפות עצם? הוכחה מחקרית

במחקר כפול סמיות ייחודי שכלל 35 נשים הסובלות מאוסטאופניה, נצפו תוצאות מובהקות שהראו שיפור בצפיפות העצם וכן עדויות ביולוגיות למניעת דלדול עצם אצל נשים שצרכו 400 מ”ג סידן ננו אמורפי ביום (שתי קפליות דנסיטי של 200 מ”ג).
מזונות עשירים בסידן

39 מזונות עשירים בסידן שכדאי להכיר (וגם לצרוך)

מהם המזונות העשירים בסידן מקבוצות מוצרי החלב והירקות? מהן “פצצות הסידן”? וגם: טיפים להורים שביניכם.
נדודי שינה בגיל המעבר

נדודי שינה בגיל המעבר: הבנת התופעה ודרכים להתמודדות

גיל המעבר מביא עמו שינויים פיזיולוגיים רבים שיכולים להשפיע על איכות השינה.
כאבי ראש

כאבי ראש – השפעות ופתרונות חדשניים

כאבי ראש הם תופעה נפוצה המשפיעה על איכות החיים של מיליוני אנשים ברחבי העולם.
דילוג לתוכן