סידן נחשב לאחד המינרלים החשובים ביותר בגוף האדם לשמירה על מסת עצם ובריאות כללית. צריכה בלתי-מספקת של סידן יכולה לגרום לאוסטאופורוזיס וספיגת סידן לא מספקת.
כיום, רוב המבוגרים מגיעים לצריכת הסידן היומית שלהם באמצעות תוספי מזון.
חוקרי אוניברסיטת בן גוריון בנגב (BGU), פיתחו טכנולוגיה ייחודית המייצבת קלציום קרבונט אמורפי (ACC), אשר מספק שיעורי ספיגה ושימור ביולוגיים גבוהים משמעותית ממקורות סידן אחרים המשמשים כתוספי סידן. מחקר זה פורסם בכתבי העת המדעיים “Nanotech Now” ו-“Science Daily”.
למאמר מתוך כתב העת המדעי “Nanotechnology Now”
למאמר מתוך כתב העת המדעי “Science Daily”
מה מעכב ספיגת סידן בגוף?
יש לנו חדשות בשבילך…
לא כל הסידן שאנו צורכים באמצעות המזון, נספג במערכת העיכול. אדם ממוצע סופג רק כ-30% מהסידן שבמזון, אך מספר זה משתנה בהתאם לסוג המזון. גורמים המשפיעים גם הם על ספיגת הסידן מהמזון, למשל:
- כמות הסידן: ככל שכמות הסידן הנצרכת עולה – יעילות ספיגתו פוחתת.
- גיל: ספיגת הסידן יכולה להגיע גם ל-60% בקרב פעוטות וילדים קטנים, הזקוקים לכמויות גדולות של סידן לבניית העצם. ספיגת הסידן יורדת לטווח של 20%-15% בבגרות, וממשיכה לצנוח עם הגיל.
- אי צריכה מספקת של ויטמין D: ויטמין זה, הנצרך באמצעות המזון או/ו חשיפה לשמש – משפר את יעילות ספיגת הסידן בגוף.
- מרכיבים במזון: חומצה אוקסאלית וחומצה פיטית, הנמצאות במספר מזונות, נקשרות לסידן ועשויות לעכב את ספיגתו. מזונות אלה כוללים תרד, בטטות, שעועית, ודגנים מלאים העשירים בסיבים תזונתיים, אגוזים, זרעים, וסויה. האפקט של אותם מזונות על ספיגת הסידן משתנה בין אדם לאדם.
מהם הגורמים המשפיעים על הפרשת הסידן בשתן, בצואה ובזיעה?
- נתרן: צריכה גבוהה של נתרן מגבירה הפרשת סידן בשתן.
- חלבונים: צריכה גבוהה של חלבונים מגבירה את הפרשת הסידן בשתן. יחד עם זאת, מחקרים חדשים מראים שבמקביל לכך, צריכת החלבון גם מעלה את ספיגת הסידן במעי, ולכן קשה לדעת את השפעתה על מאזן הסידן הכללי בגוף.
- קפאין: הקפאין שנמצא בקפה ובתה יכול להגביר בצורה מועטה את הפרשת הסידן מהגוף ולהקטין את הספיגה. כוס קפה אחת יכולה לגרום לאיבוד של כ- 3-2 מ”ג סידן.
- אלכוהול: עשוי להפחית את ספיגת הסידן בגוף ולגרום לעיכוב פעילות אנזימים בכבד. כמות האלכוהול הדרושה על מנת להשפיע על מאזן הסידן בגוף אינה ידועה.
- פירות וירקות: חומצות מטאבוליות שמופקות בגוף בעקבות דיאטה עשירה בחלבון ודגנים, מגבירות את הפרשת הסידן. צריכת פירות וירקות מביאה לסתירה של אותן חומצות – כך שהפרשת הסידן פוחתת. יחד עם זאת, לא ברור אם צריכה מוגברת של פירות וירקות יכולה להשפיע על צפיפות העצם.
איך לשפר ספיגת סידן? הדור החדש של הסידן
במידה ואינך צורך את מינון הסידן היומי המומלץ ע”י משרד הבריאות, חשוב לדבר על כך עם רופא המשפחה שלך או תזונאי ולבחון את הצורך בהשלמת תזונתית באמצעות תוסף.
DENSITY, הינו תוסף סידן אמורפי מהדור החדש , אשר הוכח קלינית שנספג פי 2 עד פי 4.6 יותר מקלציום קרבונט גבישי מוקד שירות הלקוחות שלנו ישמח לתת לך מידע נוסף.