חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
אמורפיקל
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
✦ בשל עומס ייתכן וזמני המשלוחים יתארכו עד 7 ימי עסקים ✦
✦ בשל עומס ייתכן וזמני המשלוחים יתארכו עד 7 ימי עסקים ✦

5 עובדות חשובות על סידן לנשים בהריון

תקציר הפוסט

לתזונת האישה לפני ובמהלך ההיריון השפעה גדולה על בריאות האם והעובר. השפעת התזונה יכולה להיות קצרת טווח וארוכת טווח. ידוע שהקפדה על תזונה מאוזנת ועשירה בכל צורכי המזון ושמירה על משקל תקין לאורך ההיריון משפיעה על התפתחות תקינה של העובר, מערכת החיסון שלו וכלל תפקודי הגוף. משרד הבריאות ממליץ על צריכת מספר מרכיבים תזונתיים בתפריט החשובים לתקינות ההיריון והתפתחות העובר. במאמר זה נתמקד בעובדות חשובות על צריכת סידן לנשים בהריון.
מינון מומלץ של סידן לנשים בהריון עומד על 1000-1200 מ”ג ביום. הסידן חשוב לבניית העצמות והשיניים וחיוני גם למגוון פעולות כימיות בגוף כמו: התכווצות והרפיית כלי הדם, פעולת השרירים, העברת אותות עצביים, תקשורת בין תאית, הפרשת הורמונים ועוד. בתקופה מאתגרת כמו חודשי ההיריון חשוב להקפיד על צריכה מספקת של סידן בתזונה ובמקרה של חוסר ועל פי הנחייה של הרופא המטפל, יש לשקול צריכת תוסף סידן. הנה כמה עובדות חשובות:

דרישת העובר לסידן עולה בטרימסטר השלישי

בטרימסטר השלישי להריון בו מתפתחים השלד והשיניים, דרישת העובר לסידן יכולה להגיע עד ל-300 מ”ג סידן ליום. מדובר על כשליש מהצריכה היומית של האישה וזוהי כמות מאד גדולה של סידן. הגוף יודע להירתם למשימה זו על ידי הפרשה של הורמונים להגברת ספיגת הסידן שהאם צורכת וכן בהפרשת הורמונים שיגנו על עצמותיה מפני פירוק עצם. כל עוד מאזן הסידן של האם תקין, אין חשש לחוסרים בסידן ולתהליך של דלדול עצם, אך חשוב לשים לב לצריכת הסידן מהמזון בתקופה זו ובמידת הצורך לתגבר בתוסף סידן.

לא רק בחלב – סידן נמצא גם בירקות!

במהלך ההיריון חוות נשים תופעות לוואי של בחילות, הקאות וצרבות וכן ירידה או עלייה בחשק למזונות מסוימים. דווקא בשל כך חשוב שתדעי שלמרות ההמלצה של משרד הבריאות על הקפדה על שלוש מנות של מוצרי חלב ביום על מנת לספק את צריכת הסידן, ישנם מזונות נוספים עתירי סידן כמו: כרובית, ברוקולי, שעועית, פטרוזיליה. למעשה בכל העלים הירוקים יש סידן. למרות הקושי התזונתי בהריון ניתן למצוא מזונות רבים עשירים בסידן שאינם מוצרי חלב.

צריכת סידן תקינה מפחיתה את הסיכון לרעלת הריון

בעקבות מספר מחקרים שבוצעו בשנים האחרונות פרסם איגוד הבריאות העולמי כי לנשים הנמצאות בסיכון לחלות ברעלת הריון מומלץ להעלות את צריכת הסידן שלהן ובכך למנוע מצב של רעלת הריון. נשים שצריכת הסידן שלהן אינה מספקת נמצאות בסיכון גבוה יותר לחלות ברעלת הריון ובסיבוכי הריון נוספים. זהו מחקר שתוצאותיו משנות חיים של ממש, כי כאמור מצב של רעלת הריון חמורה ובלתי נשלטת מוביל בכל המקרים ליילוד מוקדם של העובר על מנת למנוע מצב מסכן חיים של האם. במעקב הריון תקין ניתן לאבחן רעלת הריון ולמנוע אסון.

הנקה דורשת הרבה סידן

צריכת הסידן של התינוק בהנקה עומדת על 280-400 מ”ג ביממה מחלב אם. בהנקת תאומים צריכת הסידן יכולה להגיע גם ל-1000 מ”ג סידן ביממה. צריכת הסידן של האם עומדת על 500-1200 מ”ג סידן ביום. גם במצב של הנקה הגוף יודע להיערך על ידי ייצור הורמונים מתאימים שתפקידם מצד אחד להעביר סידן לחלב האם על ידי פירוק עצם, ומצד שני מאיץ את ספיגת הסידן בחזרה לעצם. בתקופת הנקה יכולה האם המניקה לאבד 1%-3% ממסת העצם בחודש. לצורך השוואה, נשים בגיל המעבר שהפסיק להן המחזור, עקב הפסקת יצור הורמונים, מאבדות מסת עצם באחוזים אלו בשנה. לאחר הפסקת ההנקה הגוף חוזר לקדמותו והמנגנון של פירוק העצם של האם נעצר. במקרים נדירים, נשים מניקות יכולות לסבול ממחלת האוסטאופורוזיס (מחלת דלדול העצם) ואף לסבול משברים אוסטיאופורוטיים. במצב נדיר זה כמובן יש להפסיק את ההנקה באופן מידי והתאם להנחיות הרופא לקבל טיפול תרופתי.

דווקא בהריון – התעמלות בונה עצם טובה לאם ולתינוק

כיוון שהעצם היא רקמה חיה, פעילות גופנית חשובה לעצמות בדיוק כפי שהיא חשובה לשרירים. ככל שנפעיל על העצם יותר כוח דרך פעילות גופנית כך היא תייצר עוד תאים בוני עצם ותגדיל את מסת העצם. עד סביבות גיל 30 מתרחשים תהליכי בניית עצם, אולם מגיל זה ואילך מתחילים תהליכים של דילדול עצם. פעילות גופנית חשובה מאד לשמירה על מסת העצם. דווקא במהלך ההריון, תקופה שבה כבר למדנו שמתרחשים תהליכים מואצים של פירוק עצם לטובת אספקת סידן לעובר, חשוב לשמור על אורח חיים פעיל ולבצע 3 פעמים בשבוע פעילות גופנית. פעילות גופנית בונה עצם תשמור על העצמות שלך חזקות ותקטין את תהליך דילדול העצם. כל עוד ההריון תקין ובהמלצת הרופא המטפל, ניתן לבצע פעילות גופנית בהריון.

לסיכום

במהלך ההיריון דרישת הגוף לסידן עולה ועל כן חשוב להקפיד על צריכת סידן מספקת דרך התזונה, ובמידת הצורך דרך תוסף תזונה. כמו כן, יש להקפיד על אורח חיים בריא, תזונה מאוזנת ומשקל גוף תקין.

כיצד תוסף סידן קרבונט אמורפי יכול לסייע במהלך ההיריון?

תוסף סידן קרבונט אמורפי, הוכח כי נספג עד פי 4.2 יותר מכל תוסף סידן אחר. זאת משום שהוא אמורפי (חסר צורה) וגודלו ננומטרי. בניגוד לתוספי סידן אחרים, מתרחשת גם ספיגה ייחודית של הקרבונט, ובכך מועברת לגוף תרכובת בסיסית (אלקלית) שסותרת את החמצת בעצמות, והופכת מיידית לביקרבונט – המולקולה שמשמשת כמייצבת החומציות הדומיננטית בגופנו. תוסף הסידן האמורפי מביא לאזור העצם מטען גבוה יותר של סידן וגם פועל כנגד החומציות. לכן נוצרת ההאצה של בניית העצם מחדש.
*במידה והתגלה חוסר בסידן במהלך ההיריון יש להיוועץ ברופא.

שתפו:

Facebook
Twitter
LinkedIn

למידע נוסף ולהזמנות צרו קשר:

מאמרים נוספים

אוסטאופורוזיס תזונה

אוסטאופורוזיס תזונה – המלצות תזונתיות להתמודדות עם המחלה

אוסטאוארטריטיס

אוסטאוארטריטיס – כל מה שכדאי לדעת

אוסטאוארטריטיס היא דלקת מפרקים ניוונית הנפוצה והאגרסיבית ביותר. בכתבה הבא נסקור תסמינים ודרכי טיפול אשר יסייעו לכם במידה ואתם סובלים מהמחלה.
שיפור בצפיפות העצם

האם אפשר לשפר צפיפות עצם? הוכחה מחקרית

במחקר כפול סמיות ייחודי שכלל 35 נשים הסובלות מאוסטאופניה, נצפו תוצאות מובהקות שהראו שיפור בצפיפות העצם וכן עדויות ביולוגיות למניעת דלדול עצם אצל נשים שצרכו 400 מ”ג סידן ננו אמורפי ביום (שתי קפליות דנסיטי של 200 מ”ג).
מזונות עשירים בסידן

39 מזונות עשירים בסידן שכדאי להכיר (וגם לצרוך)

מהם המזונות העשירים בסידן מקבוצות מוצרי החלב והירקות? מהן “פצצות הסידן”? וגם: טיפים להורים שביניכם.
קרבונט

כל מה שרציתם לדעת על קרבונט: מדריך פשוט

האם אי פעם תהיתם מניין נוצרים הגזים במשקאות המוגזים שלכם או על איך אבקת האפייה עובדת? זה קרבונט! במאמר זה, נסביר על הקרבונט בצורה קלה ומהנה ויש גם הפתעה: איך קרבונט קשור למנגנון האנטי דלקתי של הגוף שלנו. 
קרוהן ותזונה

קרוהן ותזונה – כיצד תזונה מותאמת מסייעת לחולי קרוהן

במאמר הבא נסקור מהם המזונות המומלצים לחולים במחלת הקרוהן והאם שינוי תזונתי יכול לסייע בהפחתת תסמיני הדלקת. בנוסף – גישות תזונה שונות ופיתוח מדעי פורץ דרך. כנסו לקרוא.
מחקר חולי קרוהן סורוקה

גיוס חולי קרוהן למחקר קליני בבית החולים סורוקה

חולי קרוהן? המכון לגסטרואונקולוגיה, בית החולים סורוקה מגייס מתנדבים חולי קרוהן בינוניים וקשים לניסוי רפואי. טיפול בסידן קרבונט אמורפי לשיפור במצבם של חולי קרוהן בינוניים וקשים.
קרוהן והריון

מחלת קרוהן והריון – כל מה שחשוב לדעת

במאמר זה נתעמק בקשר המורכב בין מחלת קרוהן והריון. נדבר על ההשלכות העמוקות שעלולות להיות למחלה על פוריות האישה. מאמר זה נועד לסייע לנשים חולות קרוהן עם האתגרים והשיקולים העומדים בפניהן לקראת ההריון, וכיצד להיערך לקראתו בעקבות המחלה. 
מנופאוזה

מנופאוזה – תופעות גיל המעבר ודרכי טיפול

תופעות גיל המעבר יכולות להיות מטרידות ולהפריע לשגרת החיים. רוב הנשים יסבלו בעיקר מגלי חום ומאי סדירות במחזור. במאמר זה מידע חשוב על גיל המעבר שבאמצעותו תוכלי ללמוד כיצד להיערך אליו נכון. דרכי טיפול מומלצות, ומה הסכנה הכי גדולה שגיל המעבר מביא עימו. 
סידן אמורפי מחקר

אמורפיקל – רשימת המחקרים המלאה בהשתתפות החברה

במאמר זה תוכלו למצוא קישורים לכל המחקרים של אמורפיקל שפורסמו בשנים האחרונות החל מהוכחת הספיגה המוגברת של סידן קרבונט אמורפי וכן מחקרים שבוצעו בתחום העצם, אוסטאופורוזיס, הסרטן, החלל, קורונה, הפריה חוץ גופית ועוד
דילוג לתוכן