מגיע לך משלוח חינם - מ2 מוצרים ומעלה

רככת מניעה וטיפול בקרב ילדים

באילו גילאים בעיקר נפוצה מחלת הרככת בקרב ילדים? איך מאבחנים רככת? ואיך אפשר לטפל ברככת?

מדוע רככת נפוצה דווקא בקרב ילדים, ומהם דרכי המניעה והטיפול?

ד”ר יגאל בלום,
סגן נשיא R&D ומדען ראשי באמורפיקל

רככת היא אחת המחלות המטבוליות הנפוצות ביותר. שמה של המחלה נובע מהמילה “רך”, שמשמעה עצמות רכות, שבריריות, וניתנות לעיוותים. כדי לבנות עצמות, זקוק גופנו לכמויות מסוימות של סידן, אחרת יגבר תהליך פירוק העצם על תהליך בנייתה. הסיבות העיקריות להופעת רככת הן אי-ספיגה מספקת של סידן, הנובעת בד”כ עקב מחסור בויטמין D. במילים אחרות, ויטמין D כמוהו כמתווך בין הקונה (העצמות) לבין המוכר (הסידן). אז מהי רככת עצמות? בקרב אילו גילאים היא נפוצה ביותר? כיצד ניתן למנוע אותה? ומהן דרכי הטיפול?

רככת עצמות נפוצה בעיקר בקרב ילדים בגילאים מוקדמים

עקב תהליך גדילה מואץ ומתמשך, בגילאי חצי שנה עד 3 שנים, גופנו זקוק להרבה סידן, ולכן בגילאים אלו נמצאים ילדינו באופן אוטומטי בקבוצת הסיכון לחלות במחלת הרככת. במידה וילדך לא צורך מספיק ויטמין D, יתקשה גופו לספוג את הסידן מהמזון, ועקב כך עצמות הנושאות משקל רב, כגון עצמות הגפיים, יתקשו לשאת משקל. התוצאה של התהליך תהיה  רככת, אשר תבוא לידי ביטוי בעצמות כפופות. בקרב תינוקות עלולה רככת גם לגרום לעיכוב
בסגירת עצמות הגולגולת ואף לעיוותים בצלעות.

מחקרים מראים שסידן חשוב לבריאות והתפתחות הילד, לקריאת המחקרים המלאים

רככת מבוגרים – גם להם זה יכול לקרות…

מחלת הרככת אינה רלוונטית רק לילדים, וישנה גם רככת מבוגרים. בשונה מאוכלוסיית הילדים, עצמותיהם של המבוגרים אינן גדלות, אך מתוקף היותה של העצם רקמה אנושית דינאמית, היא עוברת באופן תמידי תהליכי בנייה ופירוק. מצב של מחסור בויטמין D בקרב מבוגרים, לרבות מחסור בסידן, עלול להוביל לאי-התחדשות רקמת העצם (המתרחש במקביל לאיבוד מינרלים) – דבר המוביל לשברים, כאבי עצמות ורככת מבוגרים.

מהן הדרכים להימנע מרככת?

רככת עצמות מתפתחת עקב משק סידן נמוך בגופנו, ולרוב נובע הדבר עקב אי ספיגה מספקת שלו. הדרך למניעת רככת היא צריכה מספקת (ואפילו מוגברת) של ויטמין D וסידן עד גיל שנה, וזאת בנוסף לתזונה מאוזנת הכוללת מינרלים נוספים. לשמחתך, ויטמין D מגיע בין היתר באמצעות חשיפה לאור השמש, אז הנה לך סיבה מצוינת לצאת עם ילדך לטיול ולנשום אוויר צח (תוך הקפדה על חשיפה מבוקרת).

מהן דרכי האבחון של המחלה?

כדי לאבחן את מחלת הרככת יש לגשת אל הרופא ולבצע סדרת בדיקות הכוללת בדיקת דם לגילוי רמות הסידן והזרחן, רמת ויטמין D ורמת התפקוד הכלייתי. נוסף על כך, יש לבצע צילום רנטגן במטרה לחשוף את רמת משק הסידן בעצמות ואת רמת השינויים במבנה שלהן או בצורתן. לעיתים נדירות יותר ניתן אף לאבחן רככת באמצעות ביופסיית עצם.

כיצד ניתן לרפא רככת? ומה מצבה של ישראל ביחס למדינות המערב?

ברוב המקרים הילד החולה ברככת עצמות סובל מתזונה לקויה. בהנחה שהגורם להופעת רככת הוא תזונה לקויה, יש לצרוך תוספי סידן ו-ויטמין D. בכל הנוגע למחלת הרככת, ישנן סיבות להיות אופטימיים, כיוון שלרוב טיפול מסוג זה בתוספת חשיפה מבוקרת לשמש עשוי לפתור את הבעיה. עקב העובדה שבשנים האחרונות החלו במדינות המערב להוסיף ויטמין D למוצרי מזון (בעיקר למוצרי חלב מלבד גבינה וחמאה), ירד שיעור חולי הרככת במדינות אלו. ומה בנוגע לישראל? לשמחתנו, אצלנו המחלה אפילו שכיחה פחות – עקב החשיפה הרבה לאור השמש ותזונה עשירה יחסית בויטמין D.

אז אחרי הכל, מה הקשר לסידן האמורפי?

“הסידן הוא אבן הבניין של העצמות”. מנטרה זו עתידה ללוות אתכם מרגע זה ואילך. אז אולי הגורם העיקרי להתפתחות רככת עצמות הוא מחסור בויטמין D, אבל בפועל משמש הויטמין רק כמתווך ומסייע בתהליך הספיגה של הסידן. אז אם חסר לילדך ויטמין D, מובן כי עליו לצרוך אותו. יחד עם זאת, דנסיטי הסידן האמורפי עשוי לקצר את הדרך של ילדך להחלים ממחלת הרככת, כיוון שהוא נספג בגוף פי 2 או יותר ביחס לקלציום קרבונט גבישי (ממנו מורכבים כל יתר תוספי הסידן הקיימים בשוק).

ולסיום, כמה המלצות לשימוש בדנסיטי הסידן האמורפי…

אז אם ילדך בגילאי 8-4 – נמליץ לו לצרוך עד 300 מ”ג של אבקת הסידן הקרבונט האמורפי דנסיטי קידס. בגילאי 18-9 מומלץ לצרוך 300 מ”ג של דנסיטי קידס. היתרון של דנסיטי קידס הוא רמת ספיגה גבוהה במיוחד, ולזאת יש להוסיף שעקב גודל החלקיקים – הוא אינו שוקע בדם, ומגיע היישר אל העצמות.

*יש להיוועץ ברופא לפני השימוש

שתפו:

Facebook
Twitter
LinkedIn

למידע נוסף ולהזמנות צרו קשר:

מאמרים נוספים

תוספי תזונה לספורטאים

תוספי תזונה לספורטאים – המדריך המקיף

ספורטאים, מתאמנים ואנשים העוסקים בפעילות גופנית סדירה מחפשים דרכים לתמוך בביצועים ובהתאוששות שלהם.
נדודי שינה

נדודי שינה: הסיבות, ההשפעות והטיפולים

נדודי שינה, או אינסומניה בשפה הרפואית, הם מצב שבו אדם מתקשה להירדם, לשמור על רצף שינה, או לחוות שינה מרעננת ומספקת.
התכווצויות שרירים

התכווצויות שרירים: סיבות, טיפול ופתרונות חדשניים

ישנם גורמים שונים שיכולים להוביל להתכווצויות שרירים, החל מפעילות גופנית מאומצת, במיוחד בתנאי חום, ועד למצבים רפואיים מסוימים או אפילו נטילת תרופות מסוימות.
כאבי ברכיים בהריון ולאחר לידה

כאבי ברכיים בהריון ולאחר לידה – תמיכה יומיומית עם מוצרי אמורפיקיור 

כאבי ברכיים בהריון ולאחר לידה הם אתגר משמעותי, אך לא בלתי נמנע. עם הגישה הנכונה, הכוללת שימוש במוצרי אמורפיקיור , פעילות גופנית מותאמת, ותזונה נכונה, ניתן להקל משמעותית על הכאבים ולשפר את איכות החיים.
כאבי ברכיים אחרי אימון

כאבי ברכיים אחרי אימון: איך להימנע ולהקל על הכאבים?

אם אתם סובלים מכאבי ברכיים אחרי אימון – אתם לא לבד. כאבי ברכיים הם אחת התלונות השכיחות ביותר בקרב מתאמנים, ספורטאים חובבים ומקצועיים כאחד.
כאבי ברכיים

כאבי ברכיים: המדריך השלם לאבחון, טיפול ומניעה

כאבי ברכיים הם תופעה נפוצה המשפיעה על מיליוני אנשים בישראל וברחבי העולם כולו. מדובר בכאב המופיע במפרק הברך או סביבו, והוא עלול להיות חד או כרוני, קל או חמור, ולהשפיע על איכות החיים באופן משמעותי. במיוחד עבור אנשים העוסקים בספורט או מתאמנים באופן קבוע.
מגנזיום

אמורפיקל – רשימת המאמרים המלאה בהשתתפות החברה

רשימת המאמרים המלאה שפורסמו בכתבי עת בינלאומיים בהשתתפות חברת אמורפיקל
ראיון יעל גולדמן

יוסי בן מתארח אצל יעל גולדמן בתוכנית הלייף סטייל

יוסי בן, המנכ”ל והיזם של חברת אמורפיקל, מפתחת מוצרי אמורפיקיור מסביר מדוע חשוב לכל אחד לצרוך תוסף מגנזיום ומה היחודיות של המוצרים של החברה.
מזונות עשירים בסידן

אוסטאופורוזיס תזונה – המלצות תזונתיות להתמודדות עם המחלה

אוסטאוארטריטיס

אוסטאוארטריטיס – כל מה שכדאי לדעת

אוסטאוארטריטיס היא דלקת מפרקים ניוונית הנפוצה והאגרסיבית ביותר. בכתבה הבא נסקור תסמינים ודרכי טיפול אשר יסייעו לכם במידה ואתם סובלים מהמחלה.
דילוג לתוכן