מגיע לך משלוח חינם - מ2 מוצרים ומעלה

מהו שבר מאמץ?

תקציר הפוסט

ד”ר יגאל בלום,
סגן נשיא R&D ומדען ראשי באמורפיקל

בכל יום מתרחשים תהליכים פיזיולוגיים של בנייה ופירוק העצם בעזרת תאים אוסטאובלסטים (בונים) ותאים אוסטאוקלסטים (הורסים)1. מלבד זאת, פירוק העצם עשוי להיות  מושפע מאורח החיים שלנו, והפעלת עומס על העצם מוביל להרס מקומי במבנה שלה. במצב בו אנו מאפשרים לעצמנו מנוחה והתאוששות מספקת, גופנו מתקן ומחדש את עצמו באמצעות בניית העצם וחיזוקה. במצב בו קצב שיקום העצם נמוך מקצב הריסתה, גוברים הסיכויים לשברי מאמץ. ללא טיפול בשבר מאמץ בזמן המתאים עלול להתפתח שבר ממשי בעצם, ולפיכך מומלץ לבצע טיפול בשברי מאמץ בהקדם האפשרי.

מה גורם לשברי מאמץ?

פעילות אינטנסיבית מדי, ריצות למרחקים ארוכים מדי,הפעלת עומס רב מדי לאורך זמן, מתיחות ועייפות שרירים, צעידה על משטח לקוי, נעילת נעליים שאינן תואמות למבנה כף הרגל ותזונה לקויה ודלה בסידן – הם הגורמים העיקריים לשברי מאמץ. כמו כן, שברי מאמץ יכולים להיגרם גם במקרים של עצמות חלשות, לרבות אצל חולים באוסטאופניה ואוסטאופורוזיס (מחלה הנובעת מירידה בצפיפות העצם והיחלשותה). חשוב להבהיר כי סיכוייהן של נשים לסבול משברי מאמץ הם גבוהים פי 2 מאשר גברים, וזאת עקב העובדה שלהן נטייה גבוהה יותר לסבול מאוסטאופורוזיס3.

מצבים נוספים העלולים לדרוש טיפול בשברי מאמץ הם מאמצים פיזיים כדוגמת סחיבת משקלים בעבודה, מעבר דירה וכדומה. במידה ואתם בכל זאת רוצים להגיע אל שאיפותיכם הספורטיביות או האסתטיות מבחינה גופנית, או שמכורח הנסיבות עליכם לבצע מאמצים פיזיים כאלו או אחרים – מומלץ לבצע זאת בהדרגה, להתאים את התזונה ולהקפיד על צריכת סידן.

ההבדל בין שברי מאמץ לבין שברים רגילים

ההבדל בין שני סוגי השברים נובע מקצב התרחשות השבר: בשונה משברים הנגרמים ממכות (טראומה חד-פעמית), שברי מאמץ נוצרים באופן הדרגתי (טראומה מתמשכת). האזורים העיקריים בגוף המועדים לשברי מאמץ הם הגפיים התחתונות: עצם השוק, עצם הסירה שבכף הרגל, עצם השוקית, עצמות המסרק, עצמות האגן והירכיים. הסימפטומים של שברי מאמץ הם רגישות, כאבים, נפיחות ואדמומיות אזורית.

שברי מאמץ בקרב רצים למרחקים ארוכים

רצים למרחקים ארוכים וכן ספורטאים מענף ההליכה המהירה חשופים יותר לסיכון להתהוות שבר מאמץ. העובדה שבענפי הסבולת הספורטאים נמצאים בפעילות שעות ארוכות על הרגלים עלולה לגרום לעומס יתר. שילוב של תזונה נכונה והתאוששות נאותה עשויה למנוע היווצרות של שברי מאמץ. כמו כן, חשוב לשלב תרגילי חיזוק בחדר הכושר על מנת לסייע בבניית העצם.

שתפו:

Facebook
Twitter
LinkedIn

למידע נוסף ולהזמנות צרו קשר:

מאמרים נוספים

תוספי תזונה לספורטאים

תוספי תזונה לספורטאים – המדריך המקיף

ספורטאים, מתאמנים ואנשים העוסקים בפעילות גופנית סדירה מחפשים דרכים לתמוך בביצועים ובהתאוששות שלהם.
נדודי שינה

נדודי שינה: הסיבות, ההשפעות והטיפולים

נדודי שינה, או אינסומניה בשפה הרפואית, הם מצב שבו אדם מתקשה להירדם, לשמור על רצף שינה, או לחוות שינה מרעננת ומספקת.
התכווצויות שרירים

התכווצויות שרירים: סיבות, טיפול ופתרונות חדשניים

ישנם גורמים שונים שיכולים להוביל להתכווצויות שרירים, החל מפעילות גופנית מאומצת, במיוחד בתנאי חום, ועד למצבים רפואיים מסוימים או אפילו נטילת תרופות מסוימות.
כאבי ברכיים בהריון ולאחר לידה

כאבי ברכיים בהריון ולאחר לידה – תמיכה יומיומית עם מוצרי אמורפיקיור 

כאבי ברכיים בהריון ולאחר לידה הם אתגר משמעותי, אך לא בלתי נמנע. עם הגישה הנכונה, הכוללת שימוש במוצרי אמורפיקיור , פעילות גופנית מותאמת, ותזונה נכונה, ניתן להקל משמעותית על הכאבים ולשפר את איכות החיים.
כאבי ברכיים אחרי אימון

כאבי ברכיים אחרי אימון: איך להימנע ולהקל על הכאבים?

אם אתם סובלים מכאבי ברכיים אחרי אימון – אתם לא לבד. כאבי ברכיים הם אחת התלונות השכיחות ביותר בקרב מתאמנים, ספורטאים חובבים ומקצועיים כאחד.
כאבי ברכיים

כאבי ברכיים: המדריך השלם לאבחון, טיפול ומניעה

כאבי ברכיים הם תופעה נפוצה המשפיעה על מיליוני אנשים בישראל וברחבי העולם כולו. מדובר בכאב המופיע במפרק הברך או סביבו, והוא עלול להיות חד או כרוני, קל או חמור, ולהשפיע על איכות החיים באופן משמעותי. במיוחד עבור אנשים העוסקים בספורט או מתאמנים באופן קבוע.
מגנזיום

אמורפיקל – רשימת המאמרים המלאה בהשתתפות החברה

רשימת המאמרים המלאה שפורסמו בכתבי עת בינלאומיים בהשתתפות חברת אמורפיקל
ראיון יעל גולדמן

יוסי בן מתארח אצל יעל גולדמן בתוכנית הלייף סטייל

יוסי בן, המנכ”ל והיזם של חברת אמורפיקל, מפתחת מוצרי אמורפיקיור מסביר מדוע חשוב לכל אחד לצרוך תוסף מגנזיום ומה היחודיות של המוצרים של החברה.
מזונות עשירים בסידן

אוסטאופורוזיס תזונה – המלצות תזונתיות להתמודדות עם המחלה

אוסטאוארטריטיס

אוסטאוארטריטיס – כל מה שכדאי לדעת

אוסטאוארטריטיס היא דלקת מפרקים ניוונית הנפוצה והאגרסיבית ביותר. בכתבה הבא נסקור תסמינים ודרכי טיפול אשר יסייעו לכם במידה ואתם סובלים מהמחלה.
דילוג לתוכן