מגיע לך משלוח חינם - מ2 מוצרים ומעלה

למה ילדים צריכים סידן?

מדוע חשוב במיוחד להקפיד שהילד יצרוך סידן? האם ילדים יכולים לסבול מאוסטאופורוזיס?

מדוע הסידן חשוב במיוחד לבריאות הילד?

ד”ר יגאל בלום,
סגן נשיא R&D ומדען ראשי באמורפיקל

הסידן הוא המינרל הנפוץ ביותר בגופנו והוא חיוני מאוד לקיומנו ולבריאותנו. בין תפקידיו העיקריים של הסידן נמנים בנייה ותחזוקה של העצמות והשיניים – המהווים גורמי מפתח בצמיחתם ובהתפתחותם הפיזית של ילדים ומתבגרים. באופן טבעי, בתקופות הילדות וההתבגרות מכוון הגוף לשמירה על מאזן סידן חיובי, ולכן קצב הספיגה גובר על קצב ההפרשה, אך לשם שמירה על מאזן חיובי בפועל, יש לדאוג לאספקה מתמדת של חומר הגלם: הסידן.

ילדים הצורכים מספיק סידן יכולים למקסם את תהליך הגדילה, לצבור את מסת העצם הפוטנציאלית המרבית, לשפר את איכות חייהם ולהקטין את הסיכוי למחלות עצם כדוגמת אוסטאופורוזיס – בהווה ובעתיד. מדוע יש להקפיד על צריכת סידן בילדות? מהם המקרים בהם יש להקפיד על כך ביתר שאת? ומתי מומלץ לנטול תוספי סידן?

מדוע יש להקפיד על צריכת סידן כבר בשלבי הילדות המוקדמים?

תקופות הילדות וההתבגרות מתאפיינות בגדילה והתפתחות פיזית, והשלד – המוביל את תהליך הגדילה והגביהה – מכיל כמות גבוהה של סידן (בסביבות קילוגרם אחד של סידן בגיל הצמיחה העקרי וקרוב לשני קילוגרם לאחר סיום הצמיחה). בשלבי חיים אלו גובר קצב בניית העצם על קצב פירוקה, וכדי לעזור לגוף למקסם את תהליך בניית העצם, נדרשת הקפדה על צריכה מסודרת וקבועה של סידן. סיבה נוספת לצורך בסידן בקרב ילדים ותינוקות היא מניעת מחלת הרככת  – המאפיינת בעיקר ילדים בגילאים מוקדמים (אפס עד שלוש). צריכת הסידן היומית נמדדת במיליגרמים, ודרישת הסידן היומית משתנה
בהתאם לגיל. מומלץ לצרוך את מרבית הסידן מהמזון (כאן תוכלו לקרוא על 39 מזונות עתירי סידן), ובמידת הצורך – להשלים באמצעות תוספי סידן.

לדאוג לעתיד הילד שלך: צריכת סידן בילדות חשובה למניעת אוסטאופורוזיס בשלבים מאוחרים יותר

האוסטאופורוזיס היא מחלה הפוגעת בעיקר בקשישים, אך במקרים רבים כבר בתקופת הילדות ניתן למנוע אותה או להפחית  את הסיכויים להתרחשותה בעתיד הרחוק. הדבר נובע מכך שבניית עצם לא מספקת בתקופת הילדות, תוביל ככל הנראה ליצירת “בנק עצם” דליל יותר, וכתוצאה מכך, גוברים הסיכויים לאוסטאופורוזיס. צריכה נבונה של סידן כוללת צריכת מאכלים עשירים בסידן לאורך שעות היום (לא בבת אחת) ונטילת תוספי סידן במידת הצורך.

צריכת סידן עבור ילדים
מומלץ להקפיד על צריכת כמות הסידן היומית המומלצת כבר בשלבי הילדות המוקדמים

גם ילדים יכולים לסבול מאוסטאופורוזיס 

ישנן מספר מחלות כרוניות וגורמים נוספים העשויים להוביל לאוסטאופורוזיס כבר בגילאי הילדות:

1. דלקות כרוניות של הפרקים או המעיים (קרוהן או קוליטיס כיבית)

2. הפרעות ספיגה במעיים

3. מחלות עצב או שריר

4. מחסור בהורמון גדילה

5. טיפולים רפואיים: סטרואידים, מכשירים כימותרפיים ותרופות נגד פרכוסים

 

במקרים אלו מומלץ להתייעץ עם רופא לגבי הצורך בנטילת תוספי סידן1.

 

באילו מקרים מומלץ לתת לילד תוסף סידן?

בדומה לעקרונות תזונתיים של מינרלים אחרים, מומלץ להקפיד על צריכת כמות הסידן המומלצת באמצעות התזונה, ובמקרה הצורך – להשלים בעזרת תוסף סידן. במידה והילד לא צורך מספיק סידן, הוא עלול להתמודד עם בעיות בריאות הקשורות לעצמות חלשות, לא להגיע לגובהו הפוטנציאלי, ואף להגדיל את הסיכויים לאוסטאופורוזיס בעתיד. בד”כ ילדים אינם זקוקים למינונים גבוהים של סידן, ותוסף של 500-200 מ”ג ביום עשויים בהחלט להספיק (כתלות
בגיל ובכמות צריכת הסידן מהתזונה). תוספי סידן העשויים מסידן קרבונט – הצורה הנפוצה והזולה – נספגים בד”כ היטב ע”י ילדים בריאים ולכן יכולים להיות שימושיים במיוחד.

הסידן האמורפי: כיצד הוא מאפשר נטילת מינונים נמוכים יותר תוך רמת ספיגה גבוהה יותר?

רוב תוספי הסידן הקיימים בשוק מכילים חלקיקי חומר בגודל מיקרוני – שזו יחידת מידה הגדולה פי אלף מיחידת הננומטר. הסידן האמורפי הוא קלציום קרבונט המשלב שתי תכונות המקנות לו יתרון ברור על פני תוספי הסידן האחרים: אמורפיות, שפרושה “לא-גבישית” (הוא היחיד בשוק שאינו גבישי) וננומטריות.

אחד האתגרים העיקריים של הרפואה המודרנית הוא אתגר הספיגה. הפיזיקה, הכימיה והפעילות הביולוגית של חומרים משתנה באופן קיצוני כשהם בגדלי ננו: ניצול תכונות אלו מאפשר פיתוח מוצרים וכן תרופות יעילות ומועילות יותר. תוך שימוש בננוטכנולוגיה, יכול דנסיטי קידס להספג טוב יותר ולהגביר את האפקטיביות של הסידן בגוף, הבאה לידי ביטוי במינון נמוך יותר תוך כמות ספיגה גבוהה יותר2.

שני יתרונות מפתח אלו באים לידי ביטוי ברמת ספיגה גבוהה יותר (פי 2 בממוצע ובמקרים מסויימים אף יותר ביחס לקלציום קרבונט גבישי), רמת מסיסות הגבוהה פי 120 וזמינות ביולוגית גבוהה בהרבה מאשר קלציום קרבונט גבישי, כמו למשל בנוגע למסת עצם ואיחוי שברים). שילוב תכונות אלו מוביל את דנסיטי קידס להוות פתרון מצוין להשלמת ערכי הסידן היומיים של ילדך.

 

1-עילא, העמותה הישראלית לאוסטאופורוזיס ומחלות עצם בילדים, “אוסטאופורוזיס בילדים”

2- Scidev: Bringing Science & Development together through News and Analysis. “Nanotechnology for Health: Facts and Figures”, Pryia, S.

שתפו:

Facebook
Twitter
LinkedIn

למידע נוסף ולהזמנות צרו קשר:

מאמרים נוספים

נדודי שינה

נדודי שינה: הסיבות, ההשפעות והטיפולים

התכווצויות שרירים

התכווצויות שרירים: סיבות, טיפול ופתרונות חדשניים

כאבי ברכיים בהריון ולאחר לידה

כאבי ברכיים בהריון ולאחר לידה – תמיכה יומיומית עם מוצרי אמורפיקיור 

כאבי ברכיים בהריון ולאחר לידה הם אתגר משמעותי, אך לא בלתי נמנע. עם הגישה הנכונה, הכוללת שימוש במוצרי אמורפיקיור , פעילות גופנית מותאמת, ותזונה נכונה, ניתן להקל משמעותית על הכאבים ולשפר את איכות החיים.
כאבי ברכיים אחרי אימון

כאבי ברכיים אחרי אימון: איך להימנע ולהקל על הכאבים?

אם אתם סובלים מכאבי ברכיים אחרי אימון – אתם לא לבד. כאבי ברכיים הם אחת התלונות השכיחות ביותר בקרב מתאמנים, ספורטאים חובבים ומקצועיים כאחד.
כאבי ברכיים

כאבי ברכיים: המדריך השלם לאבחון, טיפול ומניעה

כאבי ברכיים הם תופעה נפוצה המשפיעה על מיליוני אנשים בישראל וברחבי העולם כולו. מדובר בכאב המופיע במפרק הברך או סביבו, והוא עלול להיות חד או כרוני, קל או חמור, ולהשפיע על איכות החיים באופן משמעותי. במיוחד עבור אנשים העוסקים בספורט או מתאמנים באופן קבוע.
מגנזיום

אמורפיקל – רשימת המאמרים המלאה בהשתתפות החברה

רשימת המאמרים המלאה שפורסמו בכתבי עת בינלאומיים בהשתתפות חברת אמורפיקל
ראיון יעל גולדמן

יוסי בן מתארח אצל יעל גולדמן בתוכנית הלייף סטייל

יוסי בן, המנכ”ל והיזם של חברת אמורפיקל, מפתחת מוצרי אמורפיקיור מסביר מדוע חשוב לכל אחד לצרוך תוסף מגנזיום ומה היחודיות של המוצרים של החברה.
מזונות עשירים בסידן

אוסטאופורוזיס תזונה – המלצות תזונתיות להתמודדות עם המחלה

אוסטאוארטריטיס

אוסטאוארטריטיס – כל מה שכדאי לדעת

אוסטאוארטריטיס היא דלקת מפרקים ניוונית הנפוצה והאגרסיבית ביותר. בכתבה הבא נסקור תסמינים ודרכי טיפול אשר יסייעו לכם במידה ואתם סובלים מהמחלה.
women in white lab coats and masks looking through a microscope

האם אפשר לשפר צפיפות עצם? הוכחה מחקרית

במחקר כפול סמיות ייחודי שכלל 35 נשים הסובלות מאוסטאופניה, נצפו תוצאות מובהקות שהראו שיפור בצפיפות העצם וכן עדויות ביולוגיות למניעת דלדול עצם אצל נשים שצרכו 400 מ”ג סידן ננו אמורפי ביום (שתי קפליות דנסיטי של 200 מ”ג).
דילוג לתוכן