מגיע לך משלוח חינם - מ2 מוצרים ומעלה

לחיות עם מחלות מעי

תקציר הפוסט

לחיות עם מחלות מעי דלקתיות (IBD) הוא אתגר עימו מתמודדים כארבעים אלף איש בישראל. שכיחותן של מחלות המעי הדלקתיות בישראל היא בין הגבוהה בעולם. מתוך כל החולים במחלות מעי בישראל, 77% הם מבוגרים, 19% הם קשישים ו־4% הם ילדים. חלוקת החולים בין גברים ונשים היא שווה.

מחלות מעי דלקתיות

מבין מחלות המעי הדלקתיות, קרוהן היא הנפוצה ביותר בישראל: 60% מהאנשים שאובחנה אצלם מחלת מעי דלקתית סובלים מקרוהן, כ־40% סובלים מקוליטיס כיבית.
מחלת קרוהן הינה מחלת מעי דלקתית שבה האזור הפגוע יכול להיות כל חלק ממערכת העיכול, מהרקטום ועד הפה (במקרים נדירים מאד), בעוד שבמחלת הקוליטיס כיבית נפגע רק המעי הגס.

התפלגות חולים בקרוהן וקוליטיס בישראל

דרכי טיפול קונבנציונליות במחלות מעי דלקתיות

קיימות היום מגוון תרופות קונבנציונליות לטיפול במחלת קרוהן וקוליטיס כיבית שמאפשרות לחולים לחיות עם מחלות מעי ולשמור על אורח חיים נורמטיבי במידת האפשר. בין הפתרונות המוצעים היום ניתן למצוא קבוצות תרופות שונות, אנטיביוטיות או ביולוגיות שיכולות להביא לרמיסיה (התלונות והסימנים של המחלה פוחתים עד נעלמים). מאחר שמחלות המעי הינן מחלות כרוניות ואין להן מרפא, האתגר הגדול לחולים בהן הוא להשיג שליטה על המחלה כלומר להצליח לנהל חיים נורמטיביים ושגרתיים.

הקשיים של החולים במחלות מעי דלקתיות

התסמינים של מחלות המעי מהווים קושי לחולים לנהל חיים נורמטיביים. העיקריים שבהם: כאבי בטן, דחף בלתי נשלט לעשיית צרכים לעיתים תכופות, שלשולים, חום וכאבים, הם גורמים מגבילים ולא נעימים. כאשר אדם סובל באופן כרוני מאחד או מכמה מתסמינים אלו במקביל, קשה לו לנהל חיי חברה תקינים, ונדרשות לבצע התאמות במקום העבודה, באירועים חברתיים ובניהול מערכות יחסים וחיי משפחה. בשל כל אלו, חולים במחלות כמו קרוהן וקוליטיס נוטים לוותר על חיי חברה פעילים ואף מתקשים לשמור על קביעות במקום עבודתם, מתקשים בניהול מערכות יחסים תקינות ועוד. הבושה לספר אודות המחלה והקשיים הכרוכים בה מביאים לעיתים תחושת בדידות מתמשכת ובמקרים קיצוניים גם לדיכאון.

תסמינים של מחלות מעי

לשלוט במחלה ולא לתת למחלה לשלוט בך

המלצות לחולים עם מחלות מעי

על מנת לנהל אורח חיים תקין ונורמטיבי ניתן לאמץ מספר עקרונות.

  1. שיתוף ושקיפות – אחד העקרונות החשובים ביותר על מנת להצליח לחיות עם מחלות מעי בצורה נורמטיבית הוא עיקרון השיתוף והשקיפות לקרובים לנו. באופן כזה נוכל ליידע את האנשים הקרובים אלינו, אם זה במעגל החברתי או במעגל העבודה, על המחלה ותסמיניה. בכך נאפשר לקרובים שלנו להבין עם אילו קשיים אנו מתמודדים וכיצד הם יכולים לעזור לנו. למשל, אם נקבע טיול משפחתי, אפשר יהיה מבעוד מועד לבקש לוודא כי מסלול הטיול יכלול אתרים שבהם יש תאי שירותים מסודרים ונקיים. לעיתים הסרת הבושה ותוספת השקיפות יכולים לשנות את כל התמונה.
  1. ביצוע התאמות לחיי היומיום – רבים מחולים במחלות מעי דלקתיות נמנעים מעשיית התאמות פשוטות שיכולות לחולל מהפך של ממש. דוגמה לכך היא סיפורה של בחורה צעירה שזה עתה עברה לגור עם בן זוגה בדירה קטנה הכוללת חדר שירותים אחד. על מנת להקל על תחושותיה בנושא זה, דיברה הבחורה עם בן זוגה ויחד הגיעו להסכמה לחפש דירה שתכלול שני חדרי שירותים. הזוג הצעיר הצליח במשימה, מה שחולל שינוי אדיר בהרגשתה הנינוחה לחיות לצד בן זוגה. זוהי דוגמה כיצד התאמות לחיי היומיום, גם אם נראות לנו ברגע הראשון כמסובכות, יכולות להשתלם על מנת להצליח לחיות בשלווה עם מחלות מעי.
  1. הקשבה לגוף – לחולים במחלות מעי נדרשת היכרות והקשבה לגוף יותר מכל אדם אחר. ככל שיחלוף הזמן תוכלו לדעת מבעוד מועד אילו מאכלים מעוררים את הדלקת ואילו יכולים להשקיט אותה. נדרשת לכך הרבה סבלנות אך היא משתלמת. בנוסף, עם הידיעה אילו מזונות יכולים לעורר את הדלקת, יש לנהוג בפתיחות (ראו המלצתנו כאן בסעיף 1)במקרים של אכילה במסעדה או אירוח אצל חברים, בבקשה להסיר מאכל או מרכיב מסוים מהמנה.
  1. לשמור על אופטימיות, שלווה ורוגע – בקהילת הרפואה כבר יודעים שיש קשר בין גוף לנפש. חולים רבים במחלות מעי מדווחים כי לחץ נפשי מעורר את הדלקת, כפי שקורה במצבים רפואיים נוספים. לכן, מומלץ להקפיד על אורח חיים נטול לחצים במידת האפשר. ניתן ללמוד טכניקות שונות של נשימה ומדיטציה העשויות להקל על תופעות של סטרס.

כיצד עוד ניתן לחיות עם מחלות מעי

pH גסטרילקס, הינו פיתוח חדשני של סידן קרבונט אמורפי שמיוצר ומיוצב ב- pH נייטרלי, בכמוסה אנטרית המיועדת לשחרור מושהה ואיטי במעיים.

מדובר בתוסף סידן המחקה פעולה של הטבע.

אזור דלקתי בגוף מאופיין בסביבה חומצית. עם שחרור הסידן קרבונט האמורפי במעי מתרחש תהליך של וויסות החומציות המסייע בהפחתת הדלקת והכאב. בנוסף, מתרחשת ספיגת מינרלים מוגברת וזאת בזכות המבנה הננומטרי והאמורפי כאחד.

החומר הפעיל בגסטרילקס הינו פטנט רשום. הכמוסה האנטרית אינה מתפרקת בקיבה אלא רק בהגעתה למעי שהוא האיזור המודלק. שחרור מושהה במעיים מאפשר, גם הגעה למוקד הדלקת וגם ספיגת מינרלים מוגברת.

ביקרבונט הינו תוצר טבעי בגוף האדם, יש לו תפקיד מרכזי בוויסות רמות החומציות בגוף (רמות ה- PH בגוף). בתהליך הייחודי של ספיגת הסידן האמורפי, הקרבונט סופח יוני מימן ומעלה משמעותית את רמת הביקרבונט בתאים ובכך, מנוטרלת הסביבה החומצית באופן מהיר יותר.

עם נטרול הסביבה החומצית נעשית הקלה בתהליך הדלקתי וכן הקלה בכאבים.

pHגסטרילקס לטיפול במחלות מעי דלקתיות

שתפו:

Facebook
Twitter
LinkedIn

למידע נוסף ולהזמנות צרו קשר:

מאמרים נוספים

כאבי ברכיים בהריון ולאחר לידה

כאבי ברכיים בהריון ולאחר לידה – תמיכה יומיומית עם מוצרי אמורפיקיור 

כאבי ברכיים בהריון ולאחר לידה הם אתגר משמעותי, אך לא בלתי נמנע. עם הגישה הנכונה, הכוללת שימוש במוצרי אמורפיקיור , פעילות גופנית מותאמת, ותזונה נכונה, ניתן להקל משמעותית על הכאבים ולשפר את איכות החיים.
כאבי ברכיים אחרי אימון

כאבי ברכיים אחרי אימון: איך להימנע ולהקל על הכאבים?

אם אתם סובלים מכאבי ברכיים אחרי אימון – אתם לא לבד. כאבי ברכיים הם אחת התלונות השכיחות ביותר בקרב מתאמנים, ספורטאים חובבים ומקצועיים כאחד.
כאבי ברכיים

כאבי ברכיים: המדריך השלם לאבחון, טיפול ומניעה

כאבי ברכיים הם תופעה נפוצה המשפיעה על מיליוני אנשים בישראל וברחבי העולם כולו. מדובר בכאב המופיע במפרק הברך או סביבו, והוא עלול להיות חד או כרוני, קל או חמור, ולהשפיע על איכות החיים באופן משמעותי. במיוחד עבור אנשים העוסקים בספורט או מתאמנים באופן קבוע.
מגנזיום

אמורפיקל – רשימת המאמרים המלאה בהשתתפות החברה

רשימת המאמרים המלאה שפורסמו בכתבי עת בינלאומיים בהשתתפות חברת אמורפיקל
ראיון יעל גולדמן

יוסי בן מתארח אצל יעל גולדמן בתוכנית הלייף סטייל

יוסי בן, המנכ”ל והיזם של חברת אמורפיקל, מפתחת מוצרי אמורפיקיור מסביר מדוע חשוב לכל אחד לצרוך תוסף מגנזיום ומה היחודיות של המוצרים של החברה.
מזונות עשירים בסידן

אוסטאופורוזיס תזונה – המלצות תזונתיות להתמודדות עם המחלה

אוסטאוארטריטיס

אוסטאוארטריטיס – כל מה שכדאי לדעת

אוסטאוארטריטיס היא דלקת מפרקים ניוונית הנפוצה והאגרסיבית ביותר. בכתבה הבא נסקור תסמינים ודרכי טיפול אשר יסייעו לכם במידה ואתם סובלים מהמחלה.
women in white lab coats and masks looking through a microscope

האם אפשר לשפר צפיפות עצם? הוכחה מחקרית

במחקר כפול סמיות ייחודי שכלל 35 נשים הסובלות מאוסטאופניה, נצפו תוצאות מובהקות שהראו שיפור בצפיפות העצם וכן עדויות ביולוגיות למניעת דלדול עצם אצל נשים שצרכו 400 מ”ג סידן ננו אמורפי ביום (שתי קפליות דנסיטי של 200 מ”ג).
מזונות עשירים בסידן

39 מזונות עשירים בסידן שכדאי להכיר (וגם לצרוך)

מהם המזונות העשירים בסידן מקבוצות מוצרי החלב והירקות? מהן “פצצות הסידן”? וגם: טיפים להורים שביניכם.
קרבונט

כל מה שרציתם לדעת על קרבונט: מדריך פשוט

האם אי פעם תהיתם מניין נוצרים הגזים במשקאות המוגזים שלכם או על איך אבקת האפייה עובדת? זה קרבונט! במאמר זה, נסביר על הקרבונט בצורה קלה ומהנה ויש גם הפתעה: איך קרבונט קשור למנגנון האנטי דלקתי של הגוף שלנו. 
דילוג לתוכן