קבלו ₪50 הנחה בכל קניה - קוד קופון: NEW50

האם אפשר לשפר צפיפות עצם? הוכחה מחקרית

במחקר כפול סמיות ייחודי שכלל 35 נשים הסובלות מאוסטאופניה, נצפו תוצאות מובהקות שהראו שיפור בצפיפות העצם וכן עדויות ביולוגיות למניעת דלדול עצם אצל נשים שצרכו 400 מ"ג סידן ננו אמורפי ביום (שתי קפליות דנסיטי של 200 מ"ג).

הוכח מחקרית: שיפור בצפיפות העצם ומניעת דלדול לצורכים סידן אמורפי (ACC)

צוות החוקרים ב Taipei Medical University שבטייוואן עקבו במשך חצי שנה אחרי שתי קבוצות הנשים, כאשר כולן סבלו מאוסטאופניה.

אוסטאופורוזיס, והשלב המקדים לה אוסטאופניה, מהווים איום משמעותי על בריאות העצם וגורמים לעצמות להיחלש ולנטייה לשברים. גורמים כמו הזדקנות ושינויים הורמונליים, במיוחד אצל נשים לאחר גיל המעבר, תורמים למצב זה. כדי לאבחן ולטפל באוסטיאופורוזיס, רופאים מסתמכים לעתים קרובות על בדיקת צפיפות עצם (DXA) למדידת צפיפות העצם.

המחקר בחן את היעילות של תוסף דנסיטי, סידן קרבונט אמורפי (ACC) בהפחתת אובדן עצם, במיוחד בנשים לאחר גיל המעבר. מחקר קליני כפול סמיות מבוקר פלצבו מבטיח הערכה קפדנית של ההשפעה של ACC על בריאות העצם. יש לציין כי שיעור ההיענות של המחקר של 96% מדגיש את תאימות המשתתפים, ומשפר את מהימנות הממצאים.

 

שיפור בצפיפות העצם

 

תוצאות מובהקות: עלייה ניכרת בצפיפות העצם

התוצאות מראות הבדל משמעותי בתוצאות צפיפות העצם בין קבוצות ה-ACC והפלצבו במהלך תקופת המחקר של שישה חודשים. בקרב הנשים שנטלו במשך חצי שנה, 2 קפליות דנסיטי ביום (400 מ”ג סידן ננו אמורפי) נראתה עלייה ניכרת של 1.82% בצפיפות העצם, בניגוד חד לירידה המשמעותית של 22.22% בקבוצת הפלצבו. פער זה מדגיש את הפוטנציאל של ACC בהפחתת אובדן עצם ומצביע על הפוטנציאל הטיפולי שלו לחיזוק בריאות העצם בקרב נשים לאחר גיל המעבר.

גרף

מגמה חיובית בסמנים ביולוגיים למניעה דלדול עצם

בנוסף לנתונים על שיפור צפיפות העצם, נבדקו סימני פעילות של בניית עצם בקרב קבוצת הנוטלות קפליות דנסיטי (ACC), מה שמבסס עוד יותר את הפוטנציאל שלו בשימור בריאות העצם. ההשלכות של המחקר מתרחבות מעבר להפחתת אובדן עצם בלבד, ומציעות פתרונות לגבי דרכים למניעת שברים עבור נשים לאחר גיל המעבר, ו/או כאלו הסובלות כבר מאוסטאופניה ואוסטאופורוזיס. ממצאים אלה מדגישים את החשיבות הקלינית של תוספת של הסידן האמורפי דנסיטי (ACC) כטיפול משלים, המבשר על שינוי תפיסה פוטנציאלי בטיפולים השונים שהיו קיימים עד היום בכל הקשור לבריאות העצם.

שיפור בצפיפות העצם

 

סיכום

זהו אינו המחקר הראשון הבודק את היעילות של תוסף הסידן “קפליות דנסיטי”. בעבר כבר הוכחו תכונותיו הייחודיות של הסידן האמורפי כמגבירות ספיגה. הטכנולוגיה הייחודית המייצבת סידן קרבונט אמורפי (ACC), הוכחה כמספקת שיעורי ספיגה ושימור ביולוגיים גבוהים משמעותית ממקורות סידן אחרים המשמשים כתוספי סידן. מחקר זה פורסם בכתבי העת המדעיים “Nanotech Now” ו-“Science Daily”. 


המחקר הנוכחי שהסתיים טיוואן הוא אבן דרך משמעותית עבור כל מי שנמצא בסיכון לחלות באוסטאופורוזיס ובפרט נשים בגיל המעבר. תוצאות המחקר המלאות יפורסמו בקרוב בכתב עת מדעי בינלאומי.

למידע נוסף על “קפליות דנסיטי” לחצו כאן  >

שתפו:

Facebook
Twitter
LinkedIn

למידע נוסף ולהזמנות צרו קשר:

מאמרים נוספים

יוסי בן מתארח אצל יעל גולדמן בתוכנית הלייף סטייל

יוסי בן, המנכ”ל והיזם של חברת אמורפיקל, מפתחת מוצרי אמורפיקיור מסביר מדוע חשוב לכל אחד לצרוך תוסף מגנזיום ומה היחודיות של המוצרים של החברה.

אוסטאופורוזיס תזונה – המלצות תזונתיות להתמודדות עם המחלה

אוסטאוארטריטיס – כל מה שכדאי לדעת

אוסטאוארטריטיס היא דלקת מפרקים ניוונית הנפוצה והאגרסיבית ביותר. בכתבה הבא נסקור תסמינים ודרכי טיפול אשר יסייעו לכם במידה ואתם סובלים מהמחלה.

האם אפשר לשפר צפיפות עצם? הוכחה מחקרית

במחקר כפול סמיות ייחודי שכלל 35 נשים הסובלות מאוסטאופניה, נצפו תוצאות מובהקות שהראו שיפור בצפיפות העצם וכן עדויות ביולוגיות למניעת דלדול עצם אצל נשים שצרכו 400 מ”ג סידן ננו אמורפי ביום (שתי קפליות דנסיטי של 200 מ”ג).

39 מזונות עשירים בסידן שכדאי להכיר (וגם לצרוך)

מהם המזונות העשירים בסידן מקבוצות מוצרי החלב והירקות? מהן “פצצות הסידן”? וגם: טיפים להורים שביניכם.

כל מה שרציתם לדעת על קרבונט: מדריך פשוט

האם אי פעם תהיתם מניין נוצרים הגזים במשקאות המוגזים שלכם או על איך אבקת האפייה עובדת? זה קרבונט! במאמר זה, נסביר על הקרבונט בצורה קלה ומהנה ויש גם הפתעה: איך קרבונט קשור למנגנון האנטי דלקתי של הגוף שלנו. 

קרוהן ותזונה – כיצד תזונה מותאמת מסייעת לחולי קרוהן

במאמר הבא נסקור מהם המזונות המומלצים לחולים במחלת הקרוהן והאם שינוי תזונתי יכול לסייע בהפחתת תסמיני הדלקת. בנוסף – גישות תזונה שונות ופיתוח מדעי פורץ דרך. כנסו לקרוא.
מחקר חולי קרוהן סורוקה

גיוס חולי קרוהן למחקר קליני בבית החולים סורוקה

חולי קרוהן? המכון לגסטרואונקולוגיה, בית החולים סורוקה מגייס מתנדבים חולי קרוהן בינוניים וקשים לניסוי רפואי. טיפול בסידן קרבונט אמורפי לשיפור במצבם של חולי קרוהן בינוניים וקשים.

מחלת קרוהן והריון – כל מה שחשוב לדעת

במאמר זה נתעמק בקשר המורכב בין מחלת קרוהן והריון. נדבר על ההשלכות העמוקות שעלולות להיות למחלה על פוריות האישה. מאמר זה נועד לסייע לנשים חולות קרוהן עם האתגרים והשיקולים העומדים בפניהן לקראת ההריון, וכיצד להיערך לקראתו בעקבות המחלה. 

מנופאוזה – תופעות גיל המעבר ודרכי טיפול

תופעות גיל המעבר יכולות להיות מטרידות ולהפריע לשגרת החיים. רוב הנשים יסבלו בעיקר מגלי חום ומאי סדירות במחזור. במאמר זה מידע חשוב על גיל המעבר שבאמצעותו תוכלי ללמוד כיצד להיערך אליו נכון. דרכי טיפול מומלצות, ומה הסכנה הכי גדולה שגיל המעבר מביא עימו. 
דילוג לתוכן