מגיע לך משלוח חינם - מ2 מוצרים ומעלה

איך אפשר לחזק את המערכת החיסונית ולמנוע וירוסים?

מהי המערכת החיסונית? מה ניתן לעשות לחיזוק המערכת החיסונית?

ד”ר יגאל בלום,
סגן נשיא R&D ומדען ראשי באמורפיקל

חיזוק המערכת החיסונית קשור במספר היבטים של תחומי החיים הכוללים תזונה מאוזנת ואורח חיים בריא. כשמדברים על המערכת החיסונית מיד עולה אסוציאציה הקשורה לחיסונים הניתנים נגד מחלות. קיימים מגוון חיסונים שמטרתם לחסן את גופנו מפני מחלות. אולם קיימות דרכים נוספות לחיזוק המערכת החיסונית שכל אדם יכול לאמץ בחיי היומיום ובכך לשמור על בריאותו.

מהי המערכת החיסונית?

מערכת החיסון, כשמה כן היא, “מערכת” – ולא יישות אחת. מדובר במערכת מורכבת, בה נדרשים איזון והרמוניה על-מנת לתפקד כהלכה. תפקידה העיקרי של המערכת הוא הגנה על הגוף מפני אורגניזמים הגורמים למחלות כגון חיידקים ווירוסים.

וירוס הינו גורם זיהומי, המשוכפל אך ורק בתוך תאים חיים של אורגניזם. חוסנה של המערכת הוא קריטי ליכולתה להתמודד ולמנוע את התפתחות הזיהום. זוהי סיבה עיקרית לכך שסטטיסטית, מרבית חולי הקורונה הקשים והנפטרים מהמחלה הם באוכלוסיית הגיל הגבוה ואנשים עם מחלות רקע, המאופיינים במערכת אימיונולוגית (חיסונית) ירודה. לאורך חיינו, מגיל הילדות, אנו נחשפים לוירוסים וחיידקים, וככל שהמערכת החיסונית יודעת להילחם בגורמים אלו, היא גם “זוכרת” אותם ומגינה על הגוף במידה והם תוקפים אותו שוב. מנגנון זה של הזיכרון החיסוני נקרא “מערכת החיסון הספציפית”. המערכת “הלא ספציפית” מורכבת ברובה מתאי הדם הלבנים והיא עובדת באופן זהה אצל כל בני האדם.

ניהול אורח חיים בריא הוא הדבר המומלץ ביותר לחיזוק המערכת החיסונית ומניעת מחלות

לא קיימים מחקרים מדעים שהוכיחו שקיים איזה שהוא חומר שיכול לתרום לחיזוק המערכת החיסונית. זאת משום שחיזוק המערכת החיסונית פירושה ייצור מוגבר של תאים תוקפים, אך לא קיימת דרך למדוד זאת. לעומת זאת, כן הוכח שעם העלייה בגיל חלה ירידה בייצור תאי T (תאים תוקפים של המערכת החיסונית), כחלק מתהליך ההזדקנות. לכן, ניתן להסיק שעל מנת לשמור על מערכת חיסונית חזקה עלינו לנקות בפעולות שיעכבו את תהליך ההזדקנות. פעולות אלו הינן פשוטות מאד לביצוע והן תתרומנה רבות לשמירה על אורח חיים בריא:

1. ביצוע פעילות ספורטיבית באופן קבוע

שמירה על כושר גופני וביצוע פעילות גופנית על בסיס קבוע, מחזק את השלד והשרירים, תורם לזרימת הדם ומשפר את מצב הרוח.

2. שמירה על משקל מתאים לגובה

ידוע כי עלייה במשקל גורמת לנוכחות חומרים שאינם בריאים לגוף כמו שומנים ועודף כולסטרול. על מנת לסייע לחיזוק מערכת החיסון יש לשמור על משקל התואם לגובה ובכך לשמור על איזון של הרכב הגוף.

3. תזונה מאוזנת

תזונה עטירת ירקות ופירות תסייע לחיזוק המערכת החיסונית בצריכה של ויטמינים ומינרלים, אנטיאוקסידנטים, וסיבים תזונתיים.

4. הימנעות מעישון

עישון מסכן את הבריאות ומכניס לגופנו גזים רעילים המפרים את האיזון של בריאותנו.

5. שינה מספקת

על מנת לאפשר לגוף להתאושש מפעילויותיו היומיומית ובכך לגרום לחידוש תאים, יש להקפיד על שעות שינה מספקות ושינה איכותית.

6. שמירה על ניקיון

הקפדה על הגיינה וניקיון תתרום רבות למניעת כניסת וירוסים וחיידקים לגוף. שטיפת ידיים לאחר עשיית צרכים, שטיפת ידיים לאחר ביקור במקומות ציבורים ועוד.

7. מזעור מתח נפשי

הקשר בין גוף לנפש ידוע היום בקרב קהילת הרופאים הקונבנציונאליים. מחלות אוטאימוניות רבות (מחלות שבהן הגוף תוקף את עצמו) כבר מקושרות בימינו למתח נפשי. יש להקפיד ככל הניתן על שלווה ורוגע במהלך חיינו ולניהול מתח נכון.

תזונה ותוספי תזונה עשויים גם הם לסייע בחיזוק המערכת החיסונית

ככל שאנו מתבגרים, יכולת התגובה החיסונית של גופנו הולכת ומצטמצמת. מחקרים רבים מוכיחים כי מבוגרים מעל לגיל 65 נוטים לחלות במחלות זיהומיות בהשוואה לאנשים צעירים. מדענים סבורים כי הסיכון המוגבר למחלות בקרב קבוצות גילאים אלו, קשור לירידה בתאי ה-T – שתפקידם להילחם בזיהומים.

מחקרים רבים מצביעים על קשר בין תזונה בריאה ומאוזנת, הכוללת לעיתים גם תוספי תזונה, לבין מערכת חיסונית חזקה יותר, בעיקר בקרב אנשים מבוגרים.

יכולת התגובה החיסונית הולכת ופוחתת עם הגיל

קלציום קרבונט אמורפי (ACC) –  האם הסידן האמורפי יכול לסייע במניעת מחלות ווירוסים?

בגוף האדם יש בין 1 לבין 2 ק”ג של אטומי סידן, וזוהי כמות גדולה יותר באופן משמעותי מכל שאר האטומים האי-אורגניים המצויים בגופנו. הסידן הכרחי לבניית העצמות והשיניים, יוני הסידן חיוניים לתפעולם התקין של כל התאים בגופנו. זה כולל גם את היכולות של המערכת האימונולוגית להתמודד עם מחלות זיהומיות ומחלות בכלל.

במערכת החיסונית ישנו תפקיד חשוב לתאי T ציטוטוקסיים (Tc), ההורגים תאים הנגועים בנגיפים (וירוסים). תאים אלו  הם חלק ממנגנון ההגנה של הגוף מפני וירוסים. במחקרים פרה-קליניים שערכה חברתנו נבדק כיצד הקלציום קרבונט האמורפי (ACC) משפיע על מערכת החיסון. בניסוי אחד היו שתי קבוצות של עכברים בריאים: קבוצת ניסוי אחת קיבלה קלציום קרבונט אמורפי (ACC), וקבוצת הביקורת קיבלה תמיסה פיזיולוגית. תוצאות המחקר הראו כי לקבוצה אשר קיבלה ACC, היו יותר תאי T ציטוטוקסיים בהשוואה לקבוצת הביקורת. כמו כן, בקבוצת הניסוי נצפתה רמת נמוכה יותר של PD-L1 (סוג של חלבון).

ניסוי נוסף בוצע שהחל באמצע ינואר 2020 במעבדות של חברה אמריקאית בארה”ב, הראה כי תאי T (לימפוציטים) בתרבית גדלו מהר יותר בנוכחות ACC. באמצעות הגדלת הכמות של התאים הללו, ניתן לסייע למערכת החיסונית להילחם בוירוסים (זיהומים נגיפיים).

ניסוי זה הוא עדות נוספת לתרומת ה-ACC לחיזוק המערכת החיסונית.

אמורפיקל פיתחה סינתזה ייחודית לייצור קלציום קרבונט אמורפי (ACC) המורכב מחלקיקי ננו שהם הקטנים ביותר בשוק. מדובר בפרט משמעותי, כיוון שרובם המוחלט של תוספי הסידן עשוי מחלקיקים מיקרוניים (1 מיקרון = 1,000 ננומטר), וכולם, ללא יוצא מן הכלל – הם גבישיים.

שילוב שתי תכונות אלו מוביל לזמינות ביולוגית ומסיסות גבוהים הרבה יותר משל תוספי הסידן האחרים. הזמינות הביולוגית מתבטאת ברמת ספיגה גבוהה יותר של הקלציום במעיים (בממוצע פי 2 יותר מאשר תוספי קלציום שכיחים בשוק) ובתצפיות ביורפואיות ייחודיות שאינן צפויות מתוספי קלציום. חברת אמורפיקל מנהלת מחקר מדעי ורפואי לאימות והבנת תגליות חשובות אלו ולפיתוח מוצרים ביורפואיים מתקדמים על בסיס המחקרים וניסויים קליניים.

שתפו:

Facebook
Twitter
LinkedIn

למידע נוסף ולהזמנות צרו קשר:

מאמרים נוספים

נדודי שינה

נדודי שינה: הסיבות, ההשפעות והטיפולים

התכווצויות שרירים

התכווצויות שרירים: סיבות, טיפול ופתרונות חדשניים

כאבי ברכיים בהריון ולאחר לידה

כאבי ברכיים בהריון ולאחר לידה – תמיכה יומיומית עם מוצרי אמורפיקיור 

כאבי ברכיים בהריון ולאחר לידה הם אתגר משמעותי, אך לא בלתי נמנע. עם הגישה הנכונה, הכוללת שימוש במוצרי אמורפיקיור , פעילות גופנית מותאמת, ותזונה נכונה, ניתן להקל משמעותית על הכאבים ולשפר את איכות החיים.
כאבי ברכיים אחרי אימון

כאבי ברכיים אחרי אימון: איך להימנע ולהקל על הכאבים?

אם אתם סובלים מכאבי ברכיים אחרי אימון – אתם לא לבד. כאבי ברכיים הם אחת התלונות השכיחות ביותר בקרב מתאמנים, ספורטאים חובבים ומקצועיים כאחד.
כאבי ברכיים

כאבי ברכיים: המדריך השלם לאבחון, טיפול ומניעה

כאבי ברכיים הם תופעה נפוצה המשפיעה על מיליוני אנשים בישראל וברחבי העולם כולו. מדובר בכאב המופיע במפרק הברך או סביבו, והוא עלול להיות חד או כרוני, קל או חמור, ולהשפיע על איכות החיים באופן משמעותי. במיוחד עבור אנשים העוסקים בספורט או מתאמנים באופן קבוע.
מגנזיום

אמורפיקל – רשימת המאמרים המלאה בהשתתפות החברה

רשימת המאמרים המלאה שפורסמו בכתבי עת בינלאומיים בהשתתפות חברת אמורפיקל
ראיון יעל גולדמן

יוסי בן מתארח אצל יעל גולדמן בתוכנית הלייף סטייל

יוסי בן, המנכ”ל והיזם של חברת אמורפיקל, מפתחת מוצרי אמורפיקיור מסביר מדוע חשוב לכל אחד לצרוך תוסף מגנזיום ומה היחודיות של המוצרים של החברה.
מזונות עשירים בסידן

אוסטאופורוזיס תזונה – המלצות תזונתיות להתמודדות עם המחלה

אוסטאוארטריטיס

אוסטאוארטריטיס – כל מה שכדאי לדעת

אוסטאוארטריטיס היא דלקת מפרקים ניוונית הנפוצה והאגרסיבית ביותר. בכתבה הבא נסקור תסמינים ודרכי טיפול אשר יסייעו לכם במידה ואתם סובלים מהמחלה.
women in white lab coats and masks looking through a microscope

האם אפשר לשפר צפיפות עצם? הוכחה מחקרית

במחקר כפול סמיות ייחודי שכלל 35 נשים הסובלות מאוסטאופניה, נצפו תוצאות מובהקות שהראו שיפור בצפיפות העצם וכן עדויות ביולוגיות למניעת דלדול עצם אצל נשים שצרכו 400 מ”ג סידן ננו אמורפי ביום (שתי קפליות דנסיטי של 200 מ”ג).
דילוג לתוכן